Свързани новини

08.09.2021 15:59

Прекратиха заседанието на НС за пенсиите

Видян 2457 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Председателят на бюджетна комисия Любомир Каримански от ИТН поиска отмяна на заседанието, за да може бюджетна комисия да се събере и да обсъди бюджета на ДОО, който от вчера се обсъжда в Народното събрание, след като приключи обявената 15-минутна почивка на парламента. Преди това Каримански предложи минималната пенсия да стане 370 лв., но от 25 декември. От тази дата таванът на пенсиите да бъде 1500 лв. и всички пенсии да се преизчислят с новия коефициент за стажа от 1,35. От 1 октомври пък да влезе в сила само добавката от 120 лв. за всички пенсионери, както и втората година от майчинството да е 650 лв. 


„Колко комисии ви трябват, за да излъжете българските пенсионери. Два пъти, че и три пъти гласуваме едно и също. Края на този парламент е дошъл, никой няма да ви прости и лъжата и лицемерието към българските пенсионери, ако промените това, което приехме вчера. Не променяйте срокове, защото всички ние носим отговорност“, обяви Георги Свиленски от БСП.

Малко преди него Мая Манолова, която бе изгонена от протестиращите пред парламента се опита да обясни, че имало протестиращи и поиска в Народното събрание да дойде служебният министър на туризма и да каже как се подкрепя бранша.

Свиленски припомни, че след бюджета на ДОО трябва да се разгледа този на НЗОК, а след това и другия.

„Какво става тук да си дадем сметка. Преди малко излезе Каримански с един лист, че иска трети път да гласуваме, това което два пъти гласуваме, на въпрос кои сте вие, той поиска почивка, пи кафе с някакви хора от бюджетна комисия, днес иска извънредно заседание. Изведнъж се появи някаква дата 24 декември за актуализация на бюджета, вчера приехме 1 октомври. Това което се случва днес в парламента е, че тока ви тресе. Има един начин, просто извадете телта от контакта. В момента правим първата крачка към финансова криза на държавата, вие сте виновни и Румен Радев, който може да внесе всички антикризисни мерки на правителство без парламент, ако имаме президент мъж – нямаме такъв, обяви Тома Биков от ГЕРБ.

След предложение на Йордан Цонев от ДПС заседанието бе прекратено, за да може да се събере бюджетна комисия и да решат какво всъщност ще правят. 

Със 129 гласа "за" депутатите приеха да закрият заседанието си в сряда и да отложат актуализацията на бюджета с още един ден. Против/въздържал се гласуваха 56 депутати от ГЕРБ и 33 от БСП. Един човек от "Демократична България" също даде глас "против", а двама - "въздържал се".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 08.09.2021 19:37

    Моят въпрос е към "най-големият бюджетен капацитет" - Данчо ментатата, чийто умения от крупие,по лично негово мнение са го издигнали до тази помпозна титла, защото за 31 година ние имаме бюджет обслужващ просташкият капитализъм и обръча от фирми на господаря му - "хидроинженера" с марксистко ленинско образование и ченгафайски доносник Доган !Та г-н МЕНТА, на въпроса КОЙ СИ ТИ, ЧИИ ЛАКЕЙ Е ЯСНО ! ...

  • 002 Anonimen 08.09.2021 16:26

    "Излезте от пленарната зала, заедно с ГЕРБ, за да не се гласуват глупостите за бюджета ! Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов към ИТН." - и препоръката на Тиквата е изпълнена от слугинчетата му ИТН, по начин който да не буди съмнение ! Тиквата препоръча това по телефона на Слави, а Слави пак по телефона на Тошко, той пък директно в ухото на Каримански, часове преди Каримански да внесе отлагането ! Тайният сговор вече се разкри, остана да се разбере от овцете, но нада ли ?

  • 001 Anonimen 08.09.2021 16:14

    първи реагирахте. комплименти!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева