Делегации на Украйна и Русия пристигат за участие в мирния процес в Беларус
01/02

Свързани новини

05.03.2022 18:23

Преговарящ с Русия от Украйна е убит

Видян 2744 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Източници от Украйна твърдят, че член на делегацията, която Киев изпрати за преговори с Москва по-рано тази седмица, е бил убит в събота.




Първото твърдение за смъртта на Денис Киреев идва от Александър Дубински, противоречив депутат и журналист. В публикация в социалните мрежи той твърди, че Киреев е бил убит от агенти на украинската служба за сигурност СБУ при опит да го арестуват.




По-късно това твърдение беше потвърдено от две медии - Ukraina. ua и Obozrevatel, които се позоваха на свои анонимни източници. Първият публикува частично размазана снимка на това, което твърди, че е тялото на мъжа. Изображението показваше човек, който лежи на тротоара с лице нагоре, а по лицето му има кръв, която се стича под главата. Към 16:00 ч. местно време в събота нямаше коментари от страна на украински официални лица.


 


Още по-драматично описание на случилото се е публикувано от Анатолий Шарий, украински политик и журналист. Той твърди, че Киреев "е бил екзекутиран с изстрел в главата" близо до сградата на съда в Киев.




Киреев, който има опит в банковото дело, е сниман да седи в крайната дясна част на масата за преговори заедно с други украински служители по време на първия кръг от мирните преговори с Русия в понеделник. По някаква причина в официалния списък на шестимата представители, който Киев предостави на медиите, не фигурираше неговото име, така че статутът му по време на преговорите остава неясен.


 

Миналия месец Канал 5 на украинската телевизия заяви, че Киреев е разследван от СБУ за предполагаеми връзки с руските разузнавателни служби поне от 2020 г. Твърди, че разследването е било прекратено, защото той имал лични връзки в агенцията.
 


Остава неясно дали репортажът за Киреев, излъчен по канала, който е собственост на бившия украински президент Петро Порошенко, е бил част от негативна рекламна кампания срещу него.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 05.03.2022 23:49

    Да, но не пишете, че са го убили укитата защото го подозирали в предателство. Ай, молЪ, опитайте се поне ма-а-а-лко да бъдете обективни.Но ... за това трябва морал и здрав гъз.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Видим напредък ще постигнете с проектите

Видим напредък ще постигнете с проектите, които сте