Държавният глава провежда разговори с парламентарните партии преди да връчи третия мандат за кабинет.

Свързани новини

15.07.2022 11:42

Предсрочни избори ще има, въпросът е кога: ДПС (Видео)

Видян 836 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предсрочни избори ще има, но въпросът е кога и какво правим до тях, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на консултациите при президента Радев.


Карадайъ заяви, че ДПС твърдо настоява за предсрочни избори, но ще има конструктивна роля в периода преди тях.


"Вие вече декларирахте, че виждате изход от политическата криза в предсрочни парламентарни избори, но вашата партия е натрупала дългогодишен опит и в парламентаризма, и в управлението на страната, което предполага и една отговорност към българските граждани.


Може ли, според вас, в настоящия момент на дълбоки кризи, страната да си позволи да остане без работещ парламент и как вие виждате вашата роля, на вашата партия, наистина за излизане от тази криза?


Каква е вашата рецепта за намиране все пак на диалог, на консенсус, на необходимите стъпки, които трябва да бъдат извървени, така, че да предотвратим задълбочаването на тези кризи в един период, в който няма да има парламент, ако отидем на вашия вариант, който вие предлагате?", попита президентът Радев.


Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви:


"Политическата логика диктува: тази власт, която е основана на омразата, противопоставянето, разделението и реваншизма, няма как да издържи и тя ще падне рано или късно. Още тогава казахме, че ни предстоят предсрочни избори, но, както и вие казвате, ние сме отговорна политическа партия с 32-годишен опит в българския политически живот.


В последните 32 години, в демократична България, в такива кризисни ситуации винаги Движението за права и свободи е играело своята основна отговорна роля. Сега, в момента, ние безспорно заявихме, че, за да бъде променена формулата, по която се конструират изобщо процесите на политическия терен, са нужни предсрочни избори, нужна е нова основа, за да има нова къща.


Тя, предишната основа, задава грешен модел, крива къща, но, докато се стигне до предсрочните избори, много е важно какво има да се прави. Ние нашата отговорност има да си я носим и ние не бягаме от нашата отговорност".



 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -