Предложената за министър на МВР Благородна Макева е била Председател на Постоянната комисия за права на човека и полицейска етика в МВР по време на полицeйското насилие над протестиращи през 2020 г

Свързани новини

12.12.2022 17:20

Предложената за МВР Благородна Макева прикрива полицейското насилие над протестиращи през 2020 г.

Видян 7569 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предложената за министър на МВР Благородна Макева е била председател на Постоянната комисия за права на човека и полицейска етика в МВР по време на полицeйското насилие над протестиращи през 2020 г. Комисията е взела становище, предложено от председателя ѝ, Благородна Макева, че не са установени данни за незаконни и неморални действия и нарушаване на етичния Кодекс на МВР от служители на министерството при побоя над протестиращи зад колоните на Министерски съвет, съобщава ГД БОЕЦ.


Припомняме, че на 10 юли 2020 г. по време на антиправителствения протест излязоха записи, на които се вижда как служителите на МВР удрят с юмруци, ритници и палки задържаните протестиращи зад колоните на Министерски съвет. Адвокат Николай Хаджигенов тогава обясни, че в качеството си на наказателен адвокат е търсил тези записи, но месеци наред не ги е намирал. Заедно с тогавашния служебен вътрешен министър Бойко Рашков накрая обаче успели да ги открият в "чекмедже в СДВР". Преди да се открият тези записи, от МВР тогава бяха обявили, че няма полицейско насилие над протестиращите.

Заради обществения натиск все пак МВР наказа някои от полицаите, употребили непремерена сила срещу протестиращите. Насилието бе и съдебно доказано. Прокуратурата обаче така и не се впечатли от десетките любителски кадри и от публичните свидетелства на жертвите на полицейския тормоз. Въпреки категоричните доказателства, към днешна дата все още няма осъдени.

Припомняме също така, че преди дни България отново получи отказ за членство в Шенген, въпреки признанията, че е изпълнила всички условия. И докато Австрия каза "не" на България и Румъния заради пропускането на мигранти, Нидерландия вижда един нерешен проблем - борбата с корупцията и липсата на върховенство на закона.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 15.12.2022 04:50

    Какво ще се случи, ако някой в подлеза нарита кандидат министърката?

  • 001 няма що 12.12.2022 19:37

    Невероятен банкянски миш-маш, хора на Радев, ЛГТБ, НПО, НДСВ и откровени герберски натегачи и лапачи!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог