Относно цените на водата Гечев коментира, че се е повишила с 10-15%. Проведена е среща с протестиращите

Свързани новини

22.03.2023 16:03

Предлагат до 25% надценка за храните

Видян 530 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Служебният кабинет е готов с обсъжданията за таван на надценката при храните, съобщи пред Nova министърът на земеделието Явор Гечев. Вицепремиерът Христо Алексиев предлага да има 10% нетна надценка, министърът на икономиката Никола Стоянов- 25% брутна. “Това обаче е едно и също”, уточни Гечев.


МС пусна за публично обсъждане наредбата за контрол на качеството, количеството, според която вносителите на продукция трябва да декларират стоката, за да се види каква е цената до крайния потребител. Предстои нова наредба за нелоялните търговски практики, според която разликата между търговеца и крайния производител трябва да е 25%- ако е по-висока, ще трябва да известяват КЗП и КЗК.


Кабинетът разглежда и гръцкия вариант - един-два продукта сред основните да бъдат с фиксирана цена”, посочи Гечев. Той призна, че цените, например на месото у нас, са с 50% по-високи, отколкото в чужбина. По думите на министъра предстои цените да паднат - на негово посещение на борсата той установил, че цената на краставиците вече е 3,20 лв./кг.


Относно цените на водата Гечев коментира, че се е повишила с 10-15%. Проведена е среща с протестиращите. “Намерени са вътрешни резерви да не се повишават повече от м.г. цената”, съобщи  той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.03.2023 18:47

    Продажният и крадлив служебен кабинет само се чуди как да увърта и протака за да не върши нищо полезно за хората. Видяхме, че бързат само когато имат далавера без да им е работа - вредни договори за много години и милиарди /уестингхаус, Ф16/, концесии, пласиране на корумпирани престъпни личности на възлови позиции и мн.други

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей