Свързани новини

24.10.2021 13:34

Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините: Радев

Видян 2508 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната превенция срещу коронавируса. Ясно беше, че определени партии и кандидати ще се възползват от ситуацията, ще искат оставки и ще саботират действията ви, без да имат смелост да предложат алтернатива или дълготрайно решение“, каза президентът Румен Радев в началото на извънредната среща с правителството за COVID-19.

Животът на нашите съотечественици е по-важен от изборния резултат. Това заяви президентът Румен Радев на среща с министри от служебното правителство във връзка с разпространението на COVID-19.


„Наистина ситуацията е напрегната въпреки прилаганите пропорционални мерки. Пред последните дни броят на заболелите и починали българи е тревожно висок и болниците се задъхват. Същата картина наблюдаваме и в държани от Източна Европа където нивото на ваксинацията е ниско. Разбирам, че алтернативите през служебното правителство бяха или да затвори напълно държавата, или да приложи гъвкав и отворен подход. Подкрепих вашето виждане за съхраняване на социалната и икономическата активност чрез серетификат за пеболедуване, ваксинация или тест. защото затварянето е крайна мярка. Още помним изгонването на хората от градинките, блокадата на градовете, щетите за икономиката и пълното отмиране на социалния и културен живот, от което все още не може да се възстановим. Знам колко неблагодарна е една такава стъпка, когато едва 20% от населението е ваксинирано“, посочи Радев.

„Предишните управляващи насадиха трайно недоверие към ваксините, които са най-надеждната ваксина срещу вируса. .Ясно беше, че определи партии и кандидат-президенти ще се възползват от ситуацията, ще спекулират, ще истеризират, ще искат вашите оставки, без да имат смелостта да предложат алтернатива и дългосрочно решение, защото броят гласове. Но ние броим заболелите и починалите, защото управленската отговорност лежи върху нас. Напълно осъзнавам негативния ефект от това решение особено преди изборите. За мен приоритет са хората, а не рейтингът. Животът на нашите съотечественици е по-важен от изборния резултат. Готов съм да платя цената на всички битки, които трябва да водим, за да защитим живота и здравето на българите. Въпреки високата цена подкрепих вашите решения, защото то оставя обществото и икономическият живот отворени, дава свобода на избор и ни вади от пагубния цикъл обществото ни да диша от локдаун до локдаун. Начинът на въвеждане на тези мерки обаче търпи сериозна критика. На хората не беше дадено достатъчно време да приемат тези мерки и това предизвика стрес и възмущение“, допълни президентът, цитиран от "Фокус".

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 24.10.2021 17:17

    Това не е вярно. Ние лесно познаваме лъжците, измамниците и крадците и затова не вярваме на полуфабрикати създадени от еврейската фармацевтична мафия !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв