Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив издаде заповед за прекратяване на настаняването в социална услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха задържани за домашно насилие.

Свързани новини

02.02.2024 14:45

Предават на баща му малтретираното 5-годишно дете от Пловдив

Видян 476 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив издаде заповед за прекратяване на настаняването в социална услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха задържани за домашно насилие.

Предстои детето да бъде предадено на бащата днес, след като родителят подписа писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си. За това информираха от пресцентъра на Агенцията за социално подпомагане. От ведомството уточниха, че вчера съдът е поставил „привременни мерки“ в полза на бащата по делото за развод между родителите, които не подлежат на обжалване.

Бащата подаде заявление, че желае веднага да поеме грижите за детето, отбелязват също от Агенцията. Също така мъжът е подписал договор за ползване на социални услуги (информиране и консултиране) в център за обществена подкрепа, посочват от ведомството. Родителят е съдействал на служителите и  декларира, че ще ползва подкрепа в грижите за детето от екипа на социалната услуга.

През януари Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми и задържа майката и партньора ѝ за проявено домашно насилие спрямо детето на жената. По-късно майката беше пусната от ареста с мярка „подписка”, а мъжът е с мярка „задържане под стража”. На детето беше извършена операция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни