Свързани новини

09.12.2021 15:07

Правосъдният министър иска образуване на дисциплинарно производство срещу Гешев

Видян 3047 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на правосъдието Иван Демерджиев предложи да се образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и заместника му Пламена Цветанова. Това съобщи Министерството на правосъдието. Причината е отказът на прокуратурата на Република България на два пъти да предостави поисканата от Министерството на правосъдието информация за случайното разпределение на делата.

От МП обясняват, че са започнали проверка на случайното разпределение на делата в цялата съдебна система по повод информации в медиите "за пропуски, нарушения и разнопосочна практика във връзка с разпределението на делата и преписките в органите на съдебната власт".
Първото писмо до Иван Гешев с искане за информация е пратено през август.  Седем дни по-късно заместничката на Гешев Пламена Цветанова поискала уточнения на базата на кои правомощия на министъра се иска тази информация. На 15 септември МП е пратило ново писмо на Гешев с пояснението, че информацията е поискана във връзка с упражняване на предвидените в закона правомощия на министъра на и по повод становище на прокуратурата и на самия Гешев, че съществуват сериозни съмнения за манипулация на ползваната в съдилищната система за случайно разпределение на делата. Информация от Прокуратурата отново не е предоставена.
На 7 декември министърът на правосъдието изпраща писма до съдебната власт с прегледа, който е направен на случайното разпределение. Едва тогава, с писмо от 9 декември, подписано от Цветанова, на МП са представени действащите към момента правила за случайното разпределение в прокуратурата.

 Демерджиев направи на пух и прах специализираното правосъдие, в чиято защита главният прокурор Иван Гешев организира конференция в Бояна.

САЩ оповестиха, че най-голямата им антикорупционна акция е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби