Свързани новини

02.02.2012 12:09

Правителството закри фонд Тютюн

Видян 2316 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На днешното редовно правителствено заседание правителството реши да закрие фонд „Тютюн", който осъществяваше държавното подпомагане в сектора, предаде нюз.бг. Няма никаква драма, заяви министър Мирослав Найденов и поясни, че дейността на фонд „Тютюн" вече е поета от Държавен фонд „Земеделие". По думите му субсидиите, които трябва да отидат към тютюнопроизводителите, ще бъдат изплатени от Държавен фонд „Земеделие".


„Това, което ще бъде изплатено и тази година към българските тютюнопроизводители, е нотифицирана държавна помощ за референтен период, необвързана с производство", уточни Найденов. Той припомни, че правителството и тази година гласува 73 милиона лева в бюджета за 2012 година и добави, че дали това ще се случи и през 2013 година зависи какъв бюджет ще бъде приет.


Според Найденов тютюнопроизводителите наистина се нуждаят от тези пари. Той съобщи, че следващата седмица ще се проведе заседание на Консултативния съвет по тютюна и предположи, че вероятно ще бъде нотифицирана държавна помощ и за Бюджет 2013.


Вследствие на приетите промени в бъдеще подпомагането на тютюнопроизводителите ще става по общия ред за земеделските производители, съгласно Закона за подпомагане на земеделските производители.


Целта на промените е да се запази подпомагането единствено в контекста на политиката на ЕС за развитие на селските райони, където са пренасочени финансовите средства. Предвидени са текстове, които се отнася до контрола на вредните вещества в цигарените изделия, лабораторните анализи, начина на докладване на данните предоставяни ежегодно от производителите и вносителите на тютюневи изделия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци