Свързани новини

02.12.2015 16:26

Правителството не казва за какво ще харчи 2 милиарда от Бюджет 2016

Видян 3438 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      В Бюджет 2016 г. са заложени 2 милиарда капиталови разходи, които не се знае за какво ще бъдат похарчени. От правителството не поиска да разкрият плановете си за тази голяма сума пред депутатите и данъкоплатците. Няма и ред за разпределението й. А  коментарът на председателя на НС  Цецка Цачева бе: „Мълчанието е злато и понякога е най-добрата защита“.
Няма да се плаща и за отглеждане на дете след първата година. Така ще се "спестят" няколко милиона, което на фона на бюджета е нищо. За демографската криза никой явно не мисли!
Освен това управляващите не искат да  изравнят детските с минималната работна заплата, което е абсурдно.
Похвалиха се, че вдигат това възнаграждение на 420 лв. от януари 2016 г., но всъщност го повишава бизнесът, защото няма държавни работници на най-ниската заплата.
Наблюдава се и ръст на вноската за фонд Безработица, но замразяват помощите за безработни. Така минималната заплата и вноската се вдига, но парите за хората без работа - не, което е пълен абсурд.
Въпреки заклинанието на премиера Бойко Борисов от лятото, че исканията за допълнителни средства ще бъдат съпровождани с оставка на съответния министър, това не се случи.
А шефът на МВР Румяна Бъчварова, която е и вицепремиер по държавната администрация, не направи обещаните 10 % съкращения. Така силовото ведомство и  Отбраната имат рекордни бюджети, които най-вероятно пак ще бъдат актуализирани и догодина, както тази. Пожалването на чантаджиите  в МВР ни струва 180 млн. лв. отгоре върху милиарда на ведомството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.