Свързани новини

14.07.2021 10:20

Правителството на Слави може да бъде избрано и с 61 гласа

Видян 3053 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"За избор на правителство Конституцията не изисква мнозинство от всички депутати, а само от присъстващите в залата. Единственото незаобиколимо условие е за участие в заседанието да се регистрират 121 народни представители. След откриването на заседанието вече се гледа мнозинството от тях, така че хипотетично правителството може да бъде избрано с 61 гласа. Според изчисленията на Дневник на базата на обявените от ЦИК гласове Има такъв народ се очертава да наброява 65 души.


По подобна схема беше избран през 2013 г. кабинетът Орешарски, за който не достигаше мнозинство. ГЕРБ отказа да се регистрира в опит да провали кворума на заседанието, на което трябваше да се гласува правителството. Групата на Атака също остана извън пленарната зала. Лидерът ѝ Волен Сидеров обаче се регистрира като даде на БСП и ДПС нужният глас за кворум, след което правителството беше одобрено със 119 гласа", пише Дневник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 16.07.2021 16:33

    Правителство трябва да има. Достойно се държаха днес хората на Трифонов на пресконференцията. Борисов до бъде разследван най-накрая. Много мушенгии ще излязат.

  • 001 Anonimen 14.07.2021 18:00

    На Трифонов правителството изобщо не трябва да бъде избирано, имаме си в момента правилното правителство което от служебно трябва да стане редовно,то направи, прави и ще прави точно това което иска суверена, който не иска космонавти или продължаващо прибиране на пари от вечното интегриране на мангалите ! Народа е беден и живее по мангалски ден за ден, основният проблем са трагично ниските пенсии, заплати и здравеопазване, какви космонавти и мангали министри му са в тиквата на Трифонов, та той превърна Борисовщината в Трифоновщина единият командва и раздава пари от джипка, другият от Фейсбук, че и за Космос се е замислил, а иначе майстор на манипулацията, каквото кажел СУВЕРЕНА това щяло да бъде, ама НЕ, днес след изборите излиза, че каквото му е било в главата това ще е - КОСМОС И МАНГАЛЩИНА !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,