Свързани новини

08.09.2010 11:26

Правят приют за 1000 кучета в Надежда

Видян 2279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Приют за около 1000 безстопанствени кучета трябва да бъде изграден следващата година в столичния район Надежда, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Вчера тя посети приюта за бездомни  кучета в Горни Богров, чиято сграда е напълно ремонтирана от  Столичната община за 180 000 лева. Приютът се стопанисва от общинското предприятие Екоравновесие, съвместно с фондация  Помощ за животните - България.


В него има около 500 кучета, колкото е капацитетът на трите приюта, съществуващи в София преди отварянето му. Около 200 от кучетата там са до шестмесечна възраст. Голяма част от тях са изоставени на улицата сами, други са с майките си. За един месец са кастрирани безплатно 164 кучета, а от април са осиновени 270, като над 200 от осиновителите са чужденци.


„Столична община инвестира в базата, плаща наема за имота и 5000 лева месечно за храна,  но скъпото като грижа за животните и заплащане на персонала се поема от неправителствената организация", каза Фандъкова, цитирана от БТА. Голяма част от хората работят на доброволен принцип. За събота и неделя се събират около 30 души с различни професии, които помагат в грижата за животните, отбелязаха от фондацията. От Московска 33 ще търсят съдействието на неправителствени организации и за приюта в Надежда.


Според последното преброяване броят на бездомните кучета в София е около 9000. По думите на Фандъкова за решаване на проблема с безстопанствените животни ще продължи програмата за кастрация и евтаназия на доказано опасните и агресивни кучета, ще бъдат изградени повече приюти, ще се насърчава осиновяването, както и ще се повиши контролът върху домашните кучета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни