Свързани новини

04.05.2018 09:28

Правят министерство на истината, убиват пресата

Видян 2068 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Работна група с неизвестен състав, свикана от три министерства - на икономиката, на финансите и на културата, пише закон за "прозрачност" на медиите и журналистиката. Въпросната работна група не се е консултирала нито с браншовите организации на журналисти и издатели, нито със самите медии, пише Сега.


 "Очаквам да бъде внесен този законопроект, който готвят в момента трите министерства. Това ще е проект относно собствеността, финансирането на медиите и тяхното разпространение. Не мога да ви кажа със сигурност дали става дума за нов закон или за корекции към някой от съществуващите. На един от блицконтролите в комисията ми бе отговорено, че по него все още работят от икономическото, финансовото и културното министерство", заяви Диана Саватева (заместник-председател от Герб  в Комисията за култура и медии в Народното събрание, преди това провинциален кореспондент на проправителствения в. 24 часа.) Тя добави, че инициативата е различна от законодателната инициатива на Делян Пеевски и още трима депутати от ДПС за "прозрачност" на медиите, внесена в началото на февруари.


В края на февруари правителствената пресслужба обяви, че кабинетът ще направи проект за закон, който "да осветли собствеността и финансирането на медиите и тяхното разпространение". В него се предвижда и създаването на нов "отговорен държавен орган", който да налага санкции. Подобен закон ще бъде удобен предлог за натиск срещу независимите медии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни