Всичко е ДПС

Свързани новини

17.08.2023 16:22

ППДБ върна фолкзвезда за шефка в агроминистерството, нищо че я разследваха при Киро и Асен като служебни министри

Видян 2175 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ППДБ върна по линия на сглобката с ГЕРБ фолкпевицата Нена (с гражданско име Снежина Динева) в Министерството на земеделието като шеф на неговата дъщерна държавна фирма Напоителни системи, каквато тя беше при Борисов 3.


Тя вече от месец коли и беси в дружеството, което е люпилня за кадри на генералската партия - оттам тръгна и Георги Харизанов, оглавявал компанията при Борисов 1. Прескъпите зеленчуци, които струват толкова, понеже беше унищожено българското производство, а това пък стана поради разпадането на неговите напоителни системи, разпродадени като скрап, са "плодът" на управлението на фирмата. Също и заблатяването на Панчаревското езеро, което държавната компания не успява да изчисти вече 6 години, при всичката документация, осигурена от Общината.Не са тайна и наводненията, предизвикани от зле менажираните от дружеството микроязовири. Така че връщането на поста на фолкпевицата не е просто демонстрация, то е и сериозен проблем, коментират експертите.

Служебният кабинет Янев 1 даде Нена на прокуратурата, , напомнят сайтовете Медиапул и lupa.bg, а министри в него бяха върналите я сега на поста, но като лидери на ПП Асен Василев и Кирил Петков. Едно от най-любопитните твърдения на тогавашния им колега агроминистър беше, че Динева е ремонтирала кола на майка си срещу 2800 лева от касата на фирмата и в същото време не положила грижа същата тази фирма да си прибере вземания за 4 млн. лв. народна пара. Тогава Динева потвърди за ремонта на колата с държавни средства, но оправда това с факта, че от 2017 г. до 2021 г. ползвала служебно този автомобил за командировки.

В новия борд на Напоителни системи влиза и бившият шеф на Изпълнителната агенция по рибарство от кабинета Борисов 1 Драгомир Господинов. Почти нулево беше усвояването на еврофондове именно в тази област дори при онзи кабинет, когато вземахме почти 100% от парите на ЕК в земеделието, а срещу него имаше подозрения и твърдения за оказване на натиск върху риболовци.

За да е пълна сглобката, в борда личи и името Севинч Караоглан. Както е добре известно, при всички власти в министерството на земеделието е като в анекдота: "Всичко е ДПС".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 чака-рака 18.08.2023 10:20

    чалгата ще затрие България...

  • 001 Anonimen 17.08.2023 23:11

    дпс ни унищожи зеленчукопроизводството, за да купуваме турското, фрашкано с пестициди, разграбиха машините от фабрики и заводи заедно с гърците пред заспалия поглед на българските управници, успокоени с дребни рушвети

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион