Григорова разказа, че по време на разговорите, в дебатите на масата на преговорите, са отишли, за да им се каже, че не може да взема всичко.

Свързани новини

19.02.2024 09:24

ППДБ победиха на косъм и искат всичко: Ваня Григорова

Видян 961 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вяра Тодева изпълни партийното назначение на ПП-ДБ и няма да постигне нищо, освен да забави с две седмици работата на Столичния общински съвет, така общинският съветник от групата на БСП Ваня Григорова коментира пред бТВ върнатото от областния управител на София решение за състава на комисиите в СОС и избора на заместник-председатели.

"ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко… Проблемът е чисто морален, защото ПП-ДБ да бяха тези, които обясняваха, че сега, веднага, спешно трябва да гласуваме за техен кандидат, за да можем да започнем работа в Столичния общински съвет.


А след като гласуваха колегите за техен кандидат и той беше избран, те решиха, че трябва да блокират работата, защото искаха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен спрямо избирателната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, тоест председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това че, те настояваха да вземат всички основни комисии, всички най-големи", обясни тя.

Григорова разказа, че по време на разговорите, в дебатите на масата на преговорите, са отишли, за да им се каже, че не може да взема всичко.

"Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии. Нормално е да има някакъв баланс в Столичния общински съвет и да има демократичен контрол на това, което правят управляващите", настоя тя.

Ваня Григорова, която оглави комисията по здравеопазване и социални въпроси в СОС, каза, че предпочитала транспорта, но такова било договорено в групата на левицата.

Попитана дали има компетенция в сферата на здравеопазването, Григорова на свой ред попита: Дали всички министър-председатели имат компетенция в здравеопазването, в социалната политика.

Тя обвини лидера на БСП Корнелия Нинова в работа срещу столичните социалисти на местните избори, защото още в предизборната кампания червената лидерка казала, че Григорова като кандидат на лявата коалиция нямам шанс.

По думите ѝ "Възраждане" са помогнали на Васил Терзиев да стане кмет на столицата:

"Благодарение на усилията на Костадин Костадинов и "Възраждане" бе избран Терзиев за кмет, защото в предизборната си кампания той обясняваше, че аз съм най-голямото зло - тоест, или трябва да се гласува за "Възраждане", или за Терзиев, така че Костадинов спомогна за избирането за Терзиев".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 19.02.2024 09:58

    а какво да кажем за мерака на чичо денков - в края на краищата защо да не се удовлетвори детската му мечта, да бъде министър председател на пътешествията, тъй и тъй той не обича България, да му купим самолет или кораб и да си обикаля целогодишно по света с булята, що да му строшим хатъра на човека- вижте колко е проницателен Михалаки Георгиев - измислил герой на времето, а сега този човечец се появи в реалността макар и с по-друг мерак

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион