Той подчерта, че "политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса".

Свързани новини

22.12.2023 09:30

ППДБ и ГЕРБ изнасилват Конституцията и е толкова зловонно, че миризмата стига и до онези, които ни спъват за Шенген: Радев

Видян 2516 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Призовавам управляващите в оставащите дни до Нова година да гарантират пълноценното приемане в Шенген. С много дипломация, усилие и конкретни резултати по време на служебното правителство успяхме да постигнем конкретен ангажимент за октомври, за съжаление този импулс не беше развит, а се издигаха бариери по този път", заяви Румен Радев.

Той подчерта, че "политическото лицемерие има висока цена и тази цена не се плаща от политиците, а от гражданите и от бизнеса".

"Съвсем доскоро лидерите на Продължаваме промяната и Демократична България се надпреварваха да тръбят, че Борисов и Пеевски са корупция, мафия и задкулисие и трябва да бъдат държани далече от властта. Днес те управляват заедно, изнасилват Конституцията заедно и заедно ще ни спасяват от корупцията. Това е толкова зловонно, че миризмата стига и до онези, които търсят всеки повод да ни спънат за Шенген", допълни Румен Радев.

Промените в Конституцията президентът коментира така "Мнозинството или не осъзнава в какви рискове ни вкарват, или правят тези промени за конкренти хора. Необходими са комплексни мерки, с които да се приобщават нашите сънародници зад граница - с дистанционно гласуване, със специален избирателен район. Явно апетитът им за власт не се побира в Конституцията и тя трябваше да бъде пренаписана. Тези промени неизбежно ще доведат до кризи. Аз ще сезирам Конституционния съд по този въпрос".

"Разглеждаме подробно бюджета в президентската институция, нямам намерение да налагам вето, но ще следим дали ще се осъществи замисълът следващата година да започне подготовката за продажба на земи през 2025 година", каза още Румен Радев.

Държавният глава заминава на двудневно посещение в Република Косово по покана на президента Вьоса Османи-Садриу.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.