Вместо красивите думи, които прочетох, видяхме селски тарикатлъци, заяви бившият финансов министър Асен Василев на брифинг на ППДБ, като цитира думите на Мария Габриел при президента Радев по-рано.

Свързани новини

19.03.2024 18:33

ПП свали доверието си от Габриел, не приема кабинета ѝ

Видян 56338 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вместо красивите думи, които прочетох, видяхме селски тарикатлъци, заяви финансовият министър Асен Василев на брифинг на ППДБ, като цитира думите на Мария Габриел, че няма да направи компромис по отношение на спазването на законите и Конституцията при президента Радев по-рано.


Свидетели сме на безпрецедентна подмяна в българската конституционна и политическа история, заявиха още от ПП-ДБ.


ПП сваля доверието си от Мария Габриел, не приемат кабинета ѝ 


Премиерът в оставка Николай Денков заяви, че предложеният състав на проектокабинет от Мария Габриел не е съгласуван с преговорния екип на ПП-ДБ, както и че голяма част от предложените хора, включително и той, не са дали съгласие да бъдат министри в този кабинет.


"Включително аз никога не съм давал съгласие. Не искам да бъда номиниран в състава на този кабинет. Няма съгласие и по текста на споразумението. да, то беше обсъждано, но останаха спорни текстове. Именно заради това единственият подпис, който ще видите под него, е на Мария Габриел, няма подписи от ПП-ДБ. Няма решение на нашите колективни органи, че бихме могли да се включим такъв състав на МС или да се подпише под такова споразумение".


Кирил Петков допълни, че е загубил доверието си в Мария Габриел, която е показала, че няма качества за премиер:


"Жал ми е за нея. За господин Борисов ме е срам. Защото всичките тези дни той не се появи нито за ден да преговаря с нас. Той използва 4 жени, криейки се зад тях. Нямаше даже и мъжеството да одстане на масата и да каже: "Аз не мога да приема или мога да приема следният кабинет". Господин Борисов избра може би своите страхове, може би своите зависимости, може би своята дружба с господин Пеевски".


"Половината от хората, които са посочени като кандидати за министри, не са давали съгласие за това. Има риск да участвате в нарушаване на Конституцията. Призоваваме ви, оттеглете си указа".


Атанасов призова и председателя на Народното събрание, дори и президентът да не оттегли указа си, точката да не се включва в дневния ред на НС.


"Това показва, че г-жа Габриел вече не е част от решението, а е част от проблема. Може би най-новото и най-красивото лице на мафията в България", допълни Асен Василев.


"Свидетели сме на една от най-големите фалшификации в съвременната българска политика. Такова нещо не се е случвало. Да бъда вписан като министър в кабинет без да е взето моето съгласие, без да съм видял останалите участници в кабинета. Това е акт или на наглост, или на безрадостност, или на безобразие, което нито един премиер на тази държава не може да си го позволи. Г-жа Габриел говори изключително красиво при президента. Видяхме монолог. Вместо красивите думи от Европа, които току-що прочетох, видяхме селски тарикатлъци".



 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв