От партията обещават нова наказателна политика, съгласувана с европейските партньори. „Ще имаме нов Наказателен кодекс, нов закон за административно-наказателното производство - предпоставки за бързо и ефективно правосъдие”, обясниха от ГЕРБ.

Свързани новини

29.08.2022 13:24

ПП и ДБ си представят съдебната реформа като създаване на бухалки: ГЕРБ

Видян 858 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Темата за съдебната реформа през последните години беше иззета първо от „Демократична България”, а след това - и от „Продължаваме Промяната”, които я превърнаха в лайтмотив на всичките си предизборни и следизборни управленски послания. Това каза Радомир Чолаков от ГЕРБ на брифинг, посветен на сектори в предизборната кампания на партията.


„За съжаление, това, което видяхме през последната година и половина, беше, че тези партии не могат да направят съдебна реформа. Те не разбират как функционира съдебната система, не я познават отвътре. Оказа се, че това, което те си представят като съдебна реформа, е закриване на структури, разрушаване на институции, кадруване и създаване на бухалки”, отчете още Чолаков.



По думите му в последните седмици е било „смешно и жалко” да се наблюдават воплите на Кирил Петков и Асен Василев как единствената съдебна реформа в България е Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. „Те дискредитираха самото понятие „съдебна реформа”, омърсиха го”, категоричен е представителят на ГЕРБ.


Истината, според Чолаков, била, че съдебната реформа е започната много отдавна от ГЕРБ и никога не е спирала. „Ние разбираме реформата като промяна за по-добро, а не за овладяване на съществуващото. Това ще е призмата, с която ще подхождаме към всички политически предложения и проекти за промени в нормативната уредба”, подчерта Росен Желязков.


Чолаков отбеляза, че съдебната реформа не е магическо еднократно действие. „Не е махаме този и слагаме онзи. Тя е съвкупност и система от десетки изменения на закони, които в своята комбинация трябва да доведат до резултата, който всички искаме - бързо, справедливо правосъдие”, уточни той. И добави, че подготвителната работа вече е свършена от ГЕРБ.


От партията обещават нова наказателна политика, съгласувана с европейските партньори. „Ще имаме нов Наказателен кодекс, нов закон за административно-наказателното производство - предпоставки за бързо и ефективно правосъдие”, обясниха от ГЕРБ.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец