От двете формации обявиха, че още не са обмисляли дали ще поканят Цветан Цветков да се включи в техните кандидат-депупатски листи.

Свързани новини

01.02.2023 13:23

ПП и ДБ сезират КС за освобождаването на председателя на Сметната палата

Видян 1164 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще атакуват пред Конституционния съд решението на НС за освобождаване на председателя на Сметната палата Цветан Цветков. Това е политическа саморазправа, заяви Надежда Йорданова от ДБ:  

"Председателят на Сметната палата беше освободен изцяло с политически аргументи в пълно нарушение на Закона за Сметната палата и конституцията. Това не беше упражняване на правомощията на Народното събрание по смисъла на Конституцията, това беше политическа гилотина".

Никола Минчев от ПП допълни:  

"Най-сбито казано, причината за освобождаването на Цветан Цветков е, че той не се включи в хора на ГЕРБ и ДПС по темата NEXO. А напротив, отстояваше независимостта на своята институция. Така е по Конституция, не така го разбират нашите политически опоненти. Този политически акт не може да остане неатакуван".

От двете формации обявиха, че още не са обмисляли дали ще поканят Цветан Цветков да се включи в техните кандидат-депупатски листи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 вредни буфосинхпронисти 01.02.2023 13:54

    Крадливите измамници от ПП и грантаджиите от ДБ ще си бранят ятаците до край. Тази групичка не само е вредна, но и престъпна и трябва рано или късно да бъде разследвана и съдена за работа във вреда на националните интереси на държавата и народа

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог