Свързани новини

23.11.2021 16:10

Пожар в старчески дом взе 9 жертви. Директорката на дома не знаела нищо, била от 2 месеца

Видян 1366 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Продължават следствените действия за пожара в старчески дом във варненското село Рояк, община Дългопол, при който понеделник вечерта загинаха девет от обитателите на дома. Останалите са преместени в общински хотел в квартал Аспарухово във Варна. Предстои да бъде направена индивидуална оценка на потребностите на настанените в хотел и по най-бързия начин те да бъдат пренасочени към други подходящи услуги, уточни пред БНР Надя Клисурска, заместник-министър на труда и социалната политика.


Пожарът е тръгнал от покривната конструкция и е засегнал третия етаж на сградата. От пожарната изключиха версията за умишлен палеж. Предстои извършване на оглед, в рамките на който ще се изясняват причините за пожара.


Собственичката на дома Милена Мазурик не можа да отговори колко персонал е имало в дома в момента на пожара, нито на колко години са жертвите. Пред медиите тя заяви, че нищо не знаела. От 2 месеца била управител. Не знае и дали са правени учебни тревоги.


Премиерът Янев разпореди спешни проверки на домовете за възрастни хора.


"Разговарях с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара. Разпоредих също така да бъдат организирани задълбочени и прецизни проверки от страна на МВР в този тип социални институции в интерес на тяхната по-голяма сигурност", написа във Facebook премиерът Стефан Янев и поднесе съболезнования към семействата и близките на загиналите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни