Свързани новини

27.08.2020 13:42

Повторното заразяване с COVID-19 вече е доказано

Видян 1841 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Вече има няколко доказани случаи на повторно заразяване с COVID-19. В Нидерландия това е възрастен пациент със слаба имунна система. В Белгия пациентката се е разболяла отново три месеца след първото заразяване, когато не е развила достатъчно антитела, обяснява белгийският вирусолог Марк Ван Ранст, преподавател в Льовенския католически университет.


Той посочва, че все още няма данни колко души могат да се заразят повторно. „Това не са добри новини”, подчерта той, цитиран от Deutsche Welle.


Вирусът се променя


В началото на седмицата в Хонконг също имаше подобен случай. 33-годишен компютърен специалист даде положителен резултат за коронавирус, макар вече да бе изкарал заболяването през април. Мъжът се заразил при пътуване в Испания и не проявил симптоми.


Според лекарите не може да се говори за повторно „избухване” на първата инфекция, тъй като вирусът Sars-CoV-2, открит у тримата пациенти, е генетично променен. Според Изабела Екерле, ръководител на Центъра за вирусни заболявания в Женевския университет, новите инфекции не са изненадващи. „От други респираторни вируси знаем, че те успяват да надхитрят имунната ни система и могат да ни заразят отново и отново.” Джон Цийбур, вирусолог от университета в Гисен, допълва: „Известно е, че имунитетът в областта на носа и гърлото не е особено траен”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв