Повечето руснаци даряват за благотворителност

Свързани новини

21.04.2024 17:00

Повечето руснаци даряват за благотворителност: Проучване

Видян 19811 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново проучване повече от половината руснаци ще направят благотворителни дарения през 2023 г., като милостинята ще остане най-популярната форма на дарителство в страната.

Проведено от изследователски център към Висшето училище по икономика (ВУИ), общонационалното проучване показва, че 53% от населението е направило благотворителни дарения за нуждаещите се през миналата година. Всеки десети (11%) е заявил, че дарява пари "често", а около всеки трети (36%) го прави "рядко".

 Същевременно 6% са направили дарение само "веднъж" през последната година.

През 2023 г. делът на тези, които показват своята добра воля, остава почти непроменен в сравнение с предходната година. Според проучването той е бил стабилен между 53% и 57% в продължение на около десет години, с изключение на пика през 2019 г., когато делът на руснаците, даряващи за благотворителност, се е увеличил до 63%.

Най-активни в даряването на парични средства са били хората на възраст между 25 и 34 години (61%).

Респондентите на възраст 60 и повече години се оказаха по-малко активни.
В същото време руснаците предпочитат милостинята като най-разпространената форма на благотворителност, като през 2023 г. приблизително една четвърт (24%) ще правят това.

Изследователите отбелязват също така колко заможни са били хората, които са направили дарения. Те установили, че делът на тези, които сами не винаги имат пари за храна, е 37%. Около 81% от хората, които са достатъчно заможни, за да си купят апартамент или къща, са били дарители на средства за благотворителност.

Проучването показва, че най-често руснаците правят дарения на благотворителни организации, които помагат на болни деца и възрастни хора, както и на фондации в подкрепа на животните.

През миналата година почти два пъти повече руснаци са оказали помощ на военнослужещи или ветерани от войните в страната, отколкото през 2022 г., според Ирина Мерсиянова, директор на изследователския център към ВУЗФ, който е провел проучването.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион