Руският външен министър Сергей Лавров се разхожда по време на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, на 15 ноември. (Achmad Ibrahim/AP)

Свързани новини

16.11.2022 10:35

"Повечето" държави-членки на Г-20 "решително осъдиха" войната на Русия в Украйна: Декларация

Видян 1122 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Повечето" държави членки на Г-20 "решително осъдиха" войната на Русия в Украйна, се посочва в съвместната декларация на лидерите от края на срещата на върха в Бали, Индонезия, в сряда, предаде CNN.

Документът, който обхваща повече от 1100 страници, не е подписан от отделните присъстващи лидери и потвърждава различията в мненията на срещата на върха, където вниманието беше насочено към Китай и Индия, докато западните страни настояваха за категорично осъждане на войната в заключителното изявление.


"Повечето членове решително осъдиха войната в Украйна и подчертаха, че тя причинява огромно човешко страдание и изостря съществуващите слабости в световната икономика - ограничава растежа, увеличава инфлацията, нарушава веригите за доставки, увеличава енергийната и продоволствената несигурност и повишава рисковете за финансовата стабилност", се казва в документа.


Китай многократно е отказвал да нарече нападението на Русия над Украйна "инвазия" или дори "война", нито пък е осъждал Москва за военните ѝ действия.

"Имаше и други мнения и различни оценки на ситуацията и санкциите", се казва в документа. "Като отчитаме, че Г-20 не е форумът, който решава въпросите на сигурността, ние признаваме, че въпросите на сигурността могат да имат значителни последици за световната икономика. "

Страните от Г-20, включително Китай, също се обявиха против възможността за използване на ядрени оръжия в конфликт.


В документа на лидерите на Г-20 се посочва: "Използването или заплахата за използване на ядрени оръжия е недопустимо. Мирното разрешаване на конфликти, усилията за справяне с кризи, както и дипломацията и диалогът са от жизненоважно значение. Днешната епоха не трябва да бъде война. "


Снимка: Руският външен министър Сергей Лавров се разхожда по време на срещата на върха на Г-20 в Бали, Индонезия, на 15 ноември. (Achmad Ibrahim/AP)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Редакцията до трола "Едно пише..." 20.11.2022 21:32

    Драги трол, "иронията", която съзирате е на Си Ен Ен. На сайта на Си Ен Ен е и заглавието, и формулировката. Ние просто сме го превели. Налага се да ви ограмотим, че такова нещо като "иронични кавички" няма в българската граматика. Това е прост знак. В случая, а и най-често, символизира цитат. И изрично сме цитирали източника, както Си Ен Ен - своя. Както сигурно се сещате, техният най-вероятно е американската делегация, както се разбира по лекото изкривяне на информацията. Сега, ако имате забележки, знаете към кого да се обърнете. Всъщност, в декларацията след срещата е осъдена войната по принцип, а не "на Русия". Което подсказва, че дори не е сигурно дали става въпрос наистина за "повечето" страни от Г-20, тъй като нямаме конкретните подписи под документа. Затова и никой не знае точно колко са били "за" и "против", както се посочва в този текст. Поне 9 или 10, ако се вярва на последващите изявления на делегациите, не са пожелали да осъдят Русия. За което нито Си Ен Ен, нито ние имаме вина. Просто отразяваме, за да може такива като Вас да се информират и да търсят под вола теле.

  • 001 Едно пише, друго разбирай! 16.11.2022 20:43

    Ако това е наистина вярно, защо в заглавието "Повечето" държави-членки на Г-20 "решително осъдиха" войната на Русия в Украйна" думите "повечето" и "решително подкрепиха" са затворени в "иронични" кавички?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци