Свързани новини

07.12.2021 10:01

Повдигнати са обвинения на данъчен за изчезнали 55 млн. за АМ Хемус

Видян 2635 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 42-годишния Б. К. за изпиране на пари. Доказателствата сочат, че мъжът е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал и мотивирал различни лица да станат фиктивни управители на тези дружества, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за ЛОТ-5 от АМ Хемус. Впоследствие обвиняемият лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парични суми, които му предоставяли. По този начин от 18.06.2020 г. до 08.09.2021 г. мъжът получил сума в размер на 53 060 861 лева.


Б.К. е задържан с постановление на наблюдаващите прокурори за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". По информация на Свободна Европа задържаният е бивш служител на данъчните и брат на служител от компанията Грома холд, която е сред фирмите, получили най-големи преводи от държавата за изграждането на Хемус.


Припомняме, че през ноември разследващият сайт bird.bg съобщи, че клошарят Красимир Митриков от монтанското село Златия е успял да изтегли над 18 милиона лева от парите за Лот 5 на АМ Хемус, след което е починал от Covid. Информацията беше потвърдена и от вътрешния министър Бойко Рашков.


Преди това МВР обяви, че десетки милиони лева са били усвоени от "кухи фирми", след като са били платени за строежа на магистрала Хемус. Тогава от министерството уточниха, че само за изграждането на Лот 5 от съоръжението по този начин "в сакове и чували" са били изтеглени и усвоени в брой 60 млн. лв., с което е нанесена щета на бюджета за поне 20 млн. лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци