Свързани новини

06.03.2018 13:37

Повдигат две обвинения на д-р Иван Димитров

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Прокуратурата повдига две обвинения на д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Жоро Джевизов, под прякор Плъха в двора си. Това съобщи на пресконференция наблюдаващият прокурор Георги Пенев, предаде Фокус. Едното обвинение е за причиняване смъртта на друго лица при превишаване на пределите на неизбежна отбрана. Второто обвинение е за незаконно притежание на огнестрелно оръжие (пистолет Валтер) и 17 броя боеприпаси. Наказанието, което законът предвижда по първото обвинение е до 5 години лишаване от свобода, а по второто обвинение – от 2 до 8 години затвор.


Д-р Димитров е направил пълни самопризнания за случилото се, но все още не е открито оръжието на престъплението. Той има на глезена си порезна рана, но не е установено дали е от нож, или от метална тръба. Лекарят сам е обработил раната си, като преди това е почистил ръцете си от частиците от стрелбата. Самият той е казал пред разследващите, че е изпразнил целият пълнител на пистолета в крадеца. Пострадалият има само една рана от упор, от която е починал. „Д-р Димитров е имал двама помагачи, с които е опитал да прикрие следите от престъплението. С тяхна помощ е била почистена кръвта рано сутринта, събрани са били гилзите, изхвърлено и укрито е било оръжието”, каза окръжният прокурор. Докторът е помолил да бъдат изтрити и два от записите от камерите, на които е била заснета стрелбата, каза още окръжният прокурор Румен Попов.


По събраните досега доказателства няма данни пострадалият и доктора да са се познавали. По данни от прокуратурата крадецът наистина е бил въоръжен с отверка и нож, които са били открити в джоба му, т.е. не са били извадени. Помагачите на доктора – приятел и леля му, са го молили да се обадят на тел. 112, но той е отказал да се съобщи. Прокуратурата и полицията са стигнали до разкритията без негово съдействие. Последвал е и отказ да каже за престъплението. Пълните самопризнания той е направил от момента на повдигането на обвиненията спрямо него. По време на разпитите той е обяснил от къде се е снабдил с оръжието.


До късно вечерта снощи са били извършени множество процесуално следствени действия и експертизи, разпитани са били и 15 свидетели.


Д-р Димитров днес ще бъде освободен от ареста с „подписка“, заради липса на опасност да се укрие, или да извърши още престъпления, но процесът срещу него предстои.


Убитият Жоро Джевизов - Плъха, има девет присъди, между които и за кражби. В дома на доктора действително да били извършвани три кражби досега, казаха още от прокуратурата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.