25.11.2008 16:27

Потребител: Сори, Кауфланд

Видян 14905 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Към 18 ч. вчера при адвокатите на 19’ се получи “кърваво писмо”. В 18, 28 ч. вчера, след редакционното приключване на броя на 19’ за 25 ноември, на факса в редакцията дойде ултиматум от Кауфланд да публикуваме до 25 ноември едно писмо. Иначе лошо...
Хитра работа, тъй като очевидно нямаше как да стане на 25-и, въпреки нашето желание, особено пък след “извършване на необходимите проверки”, и подателите това са го знаели. Все едно.
Това писмо, освен заплахи, съдържа очевидно неверни неща. Пише, че 19’ пишел, че в Кауфланд се продавали картофи, които са отровни.
Всъщност в статията пише, че зелените картофи са отровни, а за продавани конкретни образци в Кауфланд пише, че понеже са яркозелени на цвят и това е очевидно, може и да са отровни.
Което е допускане, а не твърдение и освен това е превенция, за да може, ако случайно е така, хората да не пострадат. Неслучайно информацията е на страница Потребител. Както е описано подробно в специално научно каре “когато картофите позеленеят, могат да достигнат концентрация на соланин (отрова, която си се съдържа в тях по принцип като растение) от 1 мг/г.
А представят ли си в Кауфланд какво би било, ако стане така и някой вярно вземе да уцели подобен зелен картоф?
Даже сме посъветвали най-приятелски, ако може магазинът изобщо да не излага картофи със зелен цвят на щандовете си, за да няма риск.
Лъжа от писмото на Кауфланд е също, че “сходни неверни твърдения” имало и за гъби. Просто в статията пише, че гъбите Портабела всъщност са печурки. Само че портабелата се продава за 8,99, а печурките за 1, 49 лв.
Понеже в статията става дума за “поредица от публикации”, в които имало “неверни и клеветнически твърдения”, ама не се казва какви, защото май не е удобно, стигаме до най-важното.
Сега ще ви кажем защо се е наложил хитрият номер с пускането на писмото по време, когато е ясно, че то няма да може да влезе в броя.
Защото вчера нашият редактор за потребителската страница написа нещо, от което Кауфланд наистина трябва да се срамува.
На табела в магазина пише, че 1 кг пангасиус се продава за 6,99 лв. А в касовата бележка, която са ни издали и която пазим като документ в редакцията, срещу пангасиус са ни таксували 7,99 лв.
Защо така бе, хора? Редно ли е това?
Страничен въпрос е, че опаковката дори не е 1 кг, а по-малко – 800 г. Питаме се: защо по този повод не ни пишат от Кауфланд?! Да се извинят например, което ние бихме направили, ако за нещо не сме прави.
Питаме се също защо не ни пишат по въпроса с очилата с диоптер, които продаваха, но кой знае защо вече не продават. Защото според българския закон очила се продават в оптики. И изрично е записано, че могат да ги търгуват хора с диплома за оптици.
Вече сме убедени, че институциите ще се заинтересуват от тези наши сигнали и ще направят необходимото да спрат подвеждането на потребителите, за да защитят доброто име на България и на българите!
Истината, драги приятели от Кауфланд, си е истина. Ние сме я и документирали. За вашето добро настроение отново пускаме “неверните клеветнически” снимки на табелата за пангасиус и на касовата бележка за същата риба.
Потребителите имат правото да преценяват кой - крив, кой – прав.


“Уважаеми господа,
В поредица от публикации на издавания от вас вестник констатираме неверни и клеветнчиески твърдения по отношение на продуктите, предлагани в магазините на Кауфланд.
В изданието на вестника от 17.11.2008 г. на стр.9 е посочено, че в магазините на Кауфланд се продават бейби или пресни картофи, които са пакетирани в опаковки от по 2 кг и които са отровни за потребителите, като кокретното отровно вещество, съдържащо се в тях е соланин. Сходни неверни твърдения има и относно продаваните в магазина гъби.
Това абсолютно не отговаря на истината. След направената проверка се установи, че в търговската мрежа на Кауфланд такива отровни продукти изобщо не са предлагани, което може и ще бъде доказано. Независимо от горното моля да обърнете внимание на обстоятелството, че Кауфланд спазва изцяло не само разпоредбите на българския закон за храните и другите актове, свързани с храните в страната, но и поддържа едни от най-добрите практики по отношение на търговията с хранителни продукти в Европа.
В резултат на неверните твърдения, изложени в публикацията Кауфланд търпи вреди, изразяващи се в намаление на оборота, а също така в увреждане на доброто име на фирмата.
Правто да се изразява мнение и да се разпространява информация не е абсолютно. То не може да ъбде използвано за накърняване и засягане на права и интереси и не може да се упражнява с цел увреждане на трети лица.
С настоящото Ви уведомявам, че ако в срок до 25.11.2008 г. не публикувате опровержение на изнесената от нас невярна информация ще ангажираме по съдебен ред отговорността на търговското дружество, издател на вестника, ще сезираме комисията за защита на конкуренцията с цел налагане на административна санкция на издателя.
Вярвам, че след като извършите необходимите проверки ще се убедите във верността на твърденията ни и сериозността на намеренията да защитим правата си.


С поздрави,


Михаил Петров
Прокурист.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв