„Високата натовареност на Комисията по правни въпроси би се преодоляла с комисия по конституционни въпроси, с която да се обсъждат всички промени в Конституцията и всички въпроси с отнемане на депутатски имунитет, правосъдна реформа. Тази комисия, както и допълнително в следващата точка, е редно да бъде на квалитетен принцип, а на правни въпроси - на пропорционален”, заяви Десислава  Атанасова.

Свързани новини

26.10.2022 10:51

Постоянна комисия ще нищи промени в Конституцията

Видян 1125 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Нова постоянна парламентарна комисия поема конституционните въпроси, решиха депутатите. В миналото 47-о НС имаше такава, но временна, оглавена от лидера на ДБ Христо Иванов. Обаче така и не заработи, тъй като опозицията - тогава в лицето на ГЕРБ и ДПС, отказа участие.


Сега именно по предложение на партията на Бойко Борисов депутатите разделиха досегашната правна комисия на 2 - по правни въпроси и по конституционни въпроси.


Шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова представи съответното проекторешение за промени в правилника на НС. То е съгласувано с основните застъпници на конституционната реформа в лицето на ДБ.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 хиени 26.10.2022 13:09

    Вместо да ги обединяват, щото нищо не вършат, те ги удвояват за да може повече тунеядци да взимат допълнителни възнаграждения към и без това фантастичната заплата и бонуси, които сами си определят и си актуализират чинно 4 пъти годишно! Сякаш най-голямата измет се е събрала в българското НС

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби