Свързани новини

18.08.2009 11:22

Постоянен арест за тримата, били полицаи пред столичен клуб

Видян 1296 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският районен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража на Иво Петков, Ива Цветкова, Марина Геленцова, които бяха задържани в петък срещу събота след скандал с полицейски служители, предаде БГНЕС.


Съдът прецени, че е налице обосновано предположение, че тримата са извършили престъпленията, в които са обвинени. Прокуратурата посочи, че и тримата, макар неосъждани, са регистрирани в МВР. Десетмесечното бебе на Цветкова, за което адвокатът твърдеше, че тя трябва да се грижи като самотна майка, също не промени решението на съда. Според съда, тя не се е грижила за дъщеря си в момента на инцидента. Относно Петков бе прието, че той може и да се укрие, тъй като посочи пред съда различен адрес от този на адресната си регистрация. Защитата на Петков показа документи, че той е получил безвъзмездна финансова помощ от ЕС по програмата за развитие и конкурентоспособност на българската икономика и изтъкна, че в повечето от справките на МВР, той е потърпевш. Петков е имал и счупена ръка, с наскоро свален гипс, която го заболяла, когато полицаите се опитали да го извадят от колата. Полицаите обаче открили в него и 0,18 грама канабис. Съдът характеризира проявата като висока степен на обществена опасност и крайно арогантно и неприемливо за обществото поведение. Наложената мярка може да бъде обжалвана в тридневен срок и ако това бъде сторено ще бъде гледана от Софийски градски съд на 25 август. На делото днес бе представена и съдебно-медицинска експертиза, констатираща леката телесна повреда на полицай Иванов.
БГНЕС припомня, че в петък срещу събота към 4.50 часа автопатрул от Първо РПУ предприел проверка във връзка с изпълнението за заповедта за контрол на неправилното паркиране в столицата и специално пред нощни клубове и заведения. Тримата полицаи забелязват срещу клуб “Червило” неправилно паркиран лек автомобил “Порше Карера” /софийска регистрация/. Когато от клуба излезли мъж, придружен от две жени и се качили в поршето, полицаите приближили и пристъпили към проверка на документите на водача. Те му поискали документи за самоличност, за управление на МПС и документи на колата. Тогава мъжът се опитал да потегли, но един от полицаите му препречил пътя. В този момент шофьорът предприел агресивно поведение – отказал да представи документите и нападнал с псувни и обиди полицаите. Предупреден, че осуетява полицейска проверка, полицаите му разпоредили да изключи мотора и да се легитимира. Той отново не се подчинил, продължил с хулите и пак се опитал да потегли. Като не успял, хванал за реверите на жилетката единия от проверяващите за реверите на жилетката и я скъсал. Сред крясъците и ругатните му, полицаите му сложили белезници, но тогава от поршето излезли и двете жени, които се нахвърлили с удари срещу тримата служители на реда. Повикан е втори автопатрул и тримата, в явно нетрезво състояние са отведени към Първо РПУ, където продължили да буйстват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак