Иван Демерджиев

Свързани новини

12.05.2023 16:12

Поставят на 4 места стълбове за монтиране на камери за скорост в София, 200 полицаи допълнително ще следят

Видян 1289 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община ще  постави на 4 места в София стълбове за монтиране на камери за скорост,  предаде БНР. Местата са избрани по брой регистрирани нарушения и инциденти (на бул. "Черни връх", бул. "Ал. Малинов", бул. "Цар Борис III" и на Околовръстния път). До месец ще бъдат предоставени 5 нови мобилни камери за контрол на скоростта, които ще бъдат предоставени на Пътната полиция в София.

Кметът Йорданка Фандъкова поиска и законодателни промени, като се мотивира:

"Статистиката, която събрахме, е смразяваща -  между 80 и 100 хиляди засечени превишения на разрешената скорост само за месец. Засечени  198 км в час по булевард "България", 160 км/ч по бул. "Александър Малинов", 153 км/ч по булевард "Черни връх", 154 км/ч по бул. "Сливница", 159 км/ч по булевард "Тодор Александров". Това са "рекорди" само за месец април. Но тук не става въпрос за шампиони - тук става въпрос за потенциални убийци".

"Дължим конкретни ангажименти и резултати заради загиналите по пътищата. На тази война по пътищата, на която се избиват невинни, трябва да отговорим с борба срещу високата скорост, трябва да натиснем нейната спирачка", посочи още Фандъкова и добави:

"Нужни са ангажименти, които има Софийска община, камери за скорост с незабавни санкции от МВР, незабавни наказания от съдебната власт, и най-вече законодателни промени, за да се реализира всичко, което имаме като ангажименти".

200 полицаи допълнително ще следят пътната безопасност в София, потвърди министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, като това са дежурства на 50 патрула:

"Благодарим за петте камери, които ще ни дадете, но нас ще  много по полезно, ако дружеството "Метрополитен" ЕАД възстанови на полицията близо 11 милиона лв. задължения, които има, за тези 350 полицаи, които охраняват „Метрополитена". Може да се разбере много ясно, че тези 11 млн. лева, които идват в момента от бюджета на Министерството на вътрешните работи и покриват разходите за тази дейност, ако ги насочим в дейност по охрана на обществения ред. Това ще има много по голям ефект от пет камери".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

близнаци