Свързани новини

11.09.2021 07:09

Посред нощ парламентът се разбърза по актуализацията на бюджета

Видян 2530 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Колеги, моля да се съсредоточим - страница 31, ред 12". С тези думи председателят на парламента Ива Митева ориентираше депутатите след близо едночасово нон стоп гласуване текст по текст на актуализацията на бюджета за т.г. Към 23.25 часа в петък през нощта бе окончателно приет първият параграф с основната таблица за разходите, а решението на депутатите бе да се работи до окончателно приемане на актуализацията, от която оставаха около десетки страници, съобщава Дневник.

До среднощното гласуване на промените в бюджета за т.г., с които се предвиждат 2.5 млрд. приходи и 2.3 млрд. лева разходи основно за социални и здравни плащания заради COVID кризата и за предстоящите избори, се стигна, след като цяла седмица депутатите се бавеха с увеличението на пенсиите и разходите за здраве. Парламентът реши да гласува до край в петък, тъй като се очаква да бъде разпуснат и по думите на президента Румен Радев това ще стане до дни.

За разлика от предишните дни парламентарната група на ГЕРБ-СДС не прекъсваше гласуването и не използваше процедурни хватки, за да бави процедурата. За шест часа - от 16.30 до около 22.30 часа, минаха дебатите по предложенията, като почти нямаше спорове, а по-скоро всеки депутат се опитваше предизборно да представи предложението си пред публиката. Заседанието се предаваше на живо по БНТ2 и БНР.

Сред приетите разходи са до 440 млн. лева за подпомагане на бизнеса в извънредната епидемична обстановка, в т.ч. пари по мярката 60/40 за затворени бизнеси, близо 225 млн. лева за здравното министерство, в т.ч. и за допълнителни възнаграждения за работещите на първа линия, както и 100 млн. лева допълнителни пари за общините. За изборите са предвидени 133 млн. лева.

Спор имаше около предложението на ГЕРБ спешно да бъдат дадени 500 млн. лева на пътните фирми, които


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.09.2021 11:46

    Гледам фотото и виждам Митева обградена от най-противните свини в НС прасетата от ДПС и ГЕРБ. Как ми се иска няколко военни да нахлуят в НС, както такива са нахлули в Испанският парламент през 1985 г. и са разстреляли 2-3 които са им дошли на мушка, но нашите да гръмнат поне десетима /те всички заслужават смъртта/ ей така за удоволствие не за назидание, защото това което вършат тези свини в НС е недопустимо за народни представители и смъртта им ще дойде като "мехлем" за суверена ! НС е сборище на престъпници първа категория и прости джепчии, няма нито едно подобие на човек с достойнство и морал !

  • 001 Anonimen 11.09.2021 09:55

    Парламенти на срама ! Комунистическа паплач ! Сган без достойнство и морал ! Имитатори на загрижени за суверена ! Крадци на народни пари ! Убийци на истината !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец