Твърдението, че САЩ разработват биологични оръжия не отговаря на истината, се посочва в официално позиция на посолството на САЩ у нас

Свързани новини

15.03.2022 12:30

Посолството на САЩ у нас: Украински военни биологични лаборатории не съществуват

Видян 4057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Твърдението, че САЩ разработват биологични оръжия не отговаря на истината, се посочва в официално позиция на посолството на САЩ у нас във връзка с „дезинформация от страна на Руската федерация за проучвания, свързани с биологични оръжия в Украйна“.


 


„Русия, а не Украйна, разполага с активна програма за биологични оръжия в нарушение на Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО). Твърденията на Русия за съществуването на украински военни биологични изследователски лаборатории са абсолютно неверни", категорични са от посолството.


 


"Украйна стриктно спазва Конвенцията за забрана на биологичното оръжие (КБО). В противен случай САЩ не биха си сътрудничели с Украйна за мирни цели. Изследователските лаборатории в Украйна са изцяло ръководени от министерствата на здравеопазването и на земеделието на Украйна", уточняват от там.


 


"От своя страна САЩ са предоставяли подкрепа за реновиране и оборудване на лабораториите и за обучение на персонала им с цел по-безопасна и ефективна работа при наблюдението и реакцията при различни заболявания. От самото начало тази подкрепа е публично документирана – с гордост, яснота и прозрачност. Дейността на тези лаборатории е изцяло посветена на мирни цели, за разлика от руските програми за химически и биологически оръжия, които по своя характер са офанзивни", гласи позицията на посолството на САЩ у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни