Посланик Мертен

Свързани новини

02.02.2024 14:42

Посланик Мертен връчи паспортите на студентите в тазгодишните летни бригади в САЩ

Видян 436 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Посланикът на САЩ в България Кенет Мертен връчи визите на първите български студенти, които ще участват в тазгодишните летни студентски бригади в САЩ, предаде БНР.

За последните 24 години в тези бригади са се включили над 120 000 български студенти.

"Връзките между американския и българския народ никога не са били по-силни и ние сме решени да ги задълбочим още повече", заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен, който връчи паспортите на българските студенти.

Общо петима български студенти - две момчета и три момичета, получиха визите си за летните студентски бригади в САЩ през тази година лично от посланика на САЩ у нас Кенет Мертен. Той се обърна към студентите с думите:

"Участниците в лятната програма за работа и пътуване стават културни посланици на своите страни в САЩ. Благодарение на вас стотици американци ще се запознаят с България, ще придобият представа за вашата забележителна страна и може би дори ще я посетят някой ден. Убедени сме, че когато се върнете в родната си страна в края на лятото, ще станете посланици на САЩ и вие ще обяснявате за американската култура и ценности на своите състуденти, приятели и семейства. Връзките между американския и българския народ никога не са били по-силни и ние сме решени да ги задълбочим още повече, а с ваша помощ, и разчитаме на вас, да помогнете за това и да дадете своята колаборация тези връзки да станат още по-силни в двете държави".

Кирил Иванов от Русенския университет, специалност "Индустриален мениджмънт" - трети курс, очаква с нетърпение заминаването си за САЩ през май:

"Ще бъда в Едгартаун, Масачузетс. Ще работя в хранителен магазин. Освен тази работа, се надявам да си намеря и втора в някой ресторант. Когато приключа с работата, имам си няколко набелязани места, които искам да посетя, а едно от тях е Хавай със сигурност".


Снимка: БТА


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Gaudeamus Igitur! 02.02.2024 15:08

    Когато в България имаше студентски бригади и държавата не се управляваше от п о с о л с т в о т о, тя цъфтеше и пораждаше завист у всичките тия, дето сега си набират бригадири, за да им вършат черната работа. А след като се дипломират, да ги грабнат наготово.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката