Свързани новини

15.01.2019 14:43

Порошенко няма шанс за втори мандат, сече Тимошенко

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Успоредно с излизането на последните проучвания, според които президентът Петро Порошенко се добира едва до 4-тото място на изборите през март, водачката в класацията и бивш премиер на Украйна Юлия Тимошенко заяви, че не му дава никакъв шанс.


Водачката на партията Баткившина, което ще рече Отечество, обаче го вижда, за разлика от социолозите, на втория тур в кокуренция с нея.  Тя използва данните от местните избори и цитира резултата на своята организация – 34% срещу 23% на партията Блок на Петро Порошенко. „На втори тур моят конкурент няма никакъв шанс”, отсече тя в програмата Свободно слово на тв канала ICTV.


За изборите на 31 март обаче социолозите посочват на второ място по рейтинг сред претендентите украинския Слави – тв водещия и комик Владимир Зеленский, влязъл официално в битката в понеделник, а на трето - опоцзиционния лидер Юрий Бойко. Президентът успя да раздели чрез рекети и подкупи неговите поддръжници чрез поръчки за олигарха милиардер Ринат Ахметов, който контролира някои депутати и е силният човек в Източна Украйна. Анкетите дават едва четвърта позиция на Порошенко с нищожните 7,7% - двойно по-малко, отколкото се падат на Тимошенко.


Наблюдателите отбелязват също, че все още няма официално издигната кандидатура на сегашния президент в Киев за втори мандат.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,