Свързани новини

07.08.2014 09:24

Порои заляха Ловеч, Лом и Кнежа

Видян 1383 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-много валежи през изминалата нощ е имало в Северозападна България, между 20 и 35 л/кв. м. До 3 часа след полунощ най-значително количество валеж е измерено в Ловеч – 27л/кв.м. 22 л/кв.м е падналият дъжд в Лом, а в Кнежа са измерени 20 л/кв.м, съобщават от НИМХ-БАН. В София снощният валеж е 3 л/кв.м, на Черни връх 13л/ кв.м. И днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Облачността ще е предимно значителна, купесто-дъждовна. Ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повече места и по-съществени - в планинските райони на Западна България. Предимно слънчево ще бъде преди обяд на места в югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в София около 25°.


Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди пладне до слънчево, а над южното крайбрежие по-късно през деня – предимно значителна. На места там ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


Над планините облачността ще е предимно значителна. Ще има превалявания от дъжд, в следобедните часове придружени от гръмотевична дейност. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 21°, на 2000 метра - около 13°.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

лъв