Свързани новини

28.10.2011 14:24

Поредният ром от клана Рашкови е в ареста

Видян 5336 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредният ром от престъпната ромска фамилия Рашкови е бил задържан от полицията в Стара Загора заради фалшивата си диплома за основно образование, с която успял да си извади и шофьорска книжка, съобщава БГНЕС. Информация за ареста бе оповестена и от пресцентъра на МВР, но в нея имената на задържания са публикувани с инициали А.Р. Всъщност това е младият ром с невинното име Ангел. До задържането на 20-годишния "царски" внук се стигнало, след като той отишъл в “Пътна полиция” – Стара Загора, за да поиска да му бъде върната отнетата преди време шофьорска книжка за шофиране в нетрезво състояние.


Ангел Рашков бил заловен да кара с алкохол до 1,2 промила в кръвта от пловдивски пътни полицаи и бил глобен с 1300 лева, а книжката му била отнета. Той обаче оспорил наказанието в Пловдивския районен съд, който отменил санкцията.


Така внукът на Рашков отишъл в Стара Загора, където се води по адресна регистрация, въпреки че живее в пловдивското село Катуница, за да поиска да му бъде върната шофьорската книжка. В старозагорската Пътна полиция обаче установили, че представената от 20-годишния Ангел диплома за завършено основно образование, с която успял преди 3 години да си изкара книжка, е фалшива. Тя била издадена от училище в Раднево, в което 20-годишният внук на Кирил Рашков се оказало, че никога не е учил.


Той е задържан за 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство.


Припомняме, че 69-годишният Кирил Рашков и едноименният му внук са в ареста от близо месец, след като и двамата се отказаха да обжалват мерките си за неотклонение.Те бяха задържани след събитията в Катуница и отправени от тях заплахи за убийство.


Според вестник Марица ромското внуче носи същото име като бащата си, който през 1996 година бил осъден за трафик на наркотици на 16 години затвор в град Серес, Гърция. Ангел Рашков не бил излежал присъдата си и е бил заменен като за това бил спомогнал покойният главнен прокурор Иван Татарчев. В Англия пък била хваната за кражба снахата на Рашков. Повече от очевидно е, че цялата ромска фамилия не признава никакви правила и закони и не уважава институциите на Република България, коментират наблюдатели.


 


Снимка:Дарик Нюз



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби