Свързани новини

29.11.2011 10:54

Поредна смърт на родилка в София

Видян 3107 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредната смърт на родилка предизвика сериозна проверка на изпълнителната агенция „Медицински одит” и междуведомствената комисия с експерти от МЗ, РЗИ-София, Столична община, националния консултант по АГ, предаде BNews. Вчера следобяд в АГ "Света София" след раждане е починала 31-годишната Даниела Димитрова. Това е третата починала родилка в столицата за месец. На 24 октомври след раждане и 40-дневно разиграване между 4 болници умря 19-годишната Деяна. Миналия вторник в "Шейново" почина 35-годишната Надежда Узунова. Припомняме, че при последният случай беше призната лекарска грешка, а директорът на "Шейново" д-р Иван Костов подаде оставка. Конкретната причина за трагичния изход ще стане ясен след приключване и на съдебно-медицинската експертиза. В понеделник от "Света София" неофициално обясниха смъртта на Даниела с белодробна емболия. Днес пред ТВ7 изпълнителният директор на "Света София" Елиан Рачев обясни, че смъртта на Даниела е настъпила изключително бързо и няма сигурна диагноза за причината.
Тя ще стане ясна след назначените проверки. Близките на Даниела все още не знаят кой е екипът, извършил секциото. Сестрата на Даниела сподели за грубото отношение, което е получила от персонала в болницата, когато е попитала за състоянието на родилката и бебето. Чак, след като заплашва да се обърне към медиите, бива пусната да види детето. Д-р Рачев обаче отрече тези твърдения и беше категоричен, че в случая с Даниела не става въпрос за лекарска грешка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева