Свързани новини

15.05.2019 16:10

Помпео питал Путин за война срещу Иран, твърдят руски депутати

Видян 2435 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Основната цел на визитата на държавния секретар на САЩ Помпео в Сочи и срещите му с външния министър Лавров и президента Путин е била сондиране на евентуалните възможности за военно решение по адрес на Иран, коментираха пред Първи канал в Москва шефът на комисията по информационна политика на Съвета на федерацията – Сенатът на РФ, Алексей Пушков и влиятелният депутат от Думата – долната камара на парламента, Вячеслав Никонов, който е внук на дипломат №1 на СССР 13 години и 10 г. премиер Молотов. Именно по тази причина ден преди него в Сочи пристигна и китайският външен министър, който впоследствие заяви, че по всички международни теми двете държави имат „абсолютно единодушие”. САЩ не успя да убеди и европейските си партньори за военни действия против Техеран, а Германия демонстративно показа отношението си, след като преди дни пък Помпео отмени в последния момент визита в Берлин. Известно е, че американската армия е отделила 120 000 войници за операция Иран, накъдето всъщност са се насочили и самолетоносачите й в Средиземно море, а не към Русия, за което се вдигна много шум преди 2 седмици.
Москва е успяла да убеди Вашингтон, че е абсолютно недопустимо да се водят нападателни действия и по адрес на Венецуела. Не е тайна, че Руси и Китай през последната петилетка вложиха 80 млрд.долара в тамошните петролни находища и нямат намерение да се отказват от тях.
Пред камерите Путин заяви: „И аз искам възстановяване на пълномащабните отношение със САЩ, което желае и колегата Тръмп. Въпросът с разследването на несъществуващата връзка между нас и неговата администрация вече не стои – доказано беше от комисията Мюлер, че няма такова нещо. Въпреки ексцентричността си, тя свърши своята работа. За нас е важно да работим за ограничаване на ядрените оръжия, за решаване на регионалните конфликти, за подобряване на екологията, за нови икономически отношения и тук ще отбележа, че въпреки всичко бележим ръст от 5% в последната година”.
 Накрая, вместо в началото, властелинът на Кремъл заяви на госта си: „Много се радвам да Ви видя при Вашето първо посещение у нас в качеството на държавен секретар”, с което намекна, че преди това – например в качеството си на шеф на ЦРУ, Помпео може би е бил тайно в Русия.
На свой ред, държавният секретар на САЩ, който предаде поздравите и желанието на президента Тръмп към Путин за подобряване на отношенията с Кремъл, отдаде недоброто им състояние на нещо неочаквано. „Имаме разлика в подхода”, заяви той, като така даде да се разбере, че вероятно няма разлика в целите на двете супердържави.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион