Свързани новини

08.05.2019 17:36

Помпео отива в Сочи, вместо в Берлин

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като изненадващо отмени предвиденото за сряда посещение в Берлин, като в последния момент съобщи за това свое решение на канцлера Меркел и своя немски колега Маас, държавният секретар на САЩ Помпео ще бъде на визита в Сочи. Това е главният резултат от преговорите му с руския външен министър Лавров, като освен с него, в черноморския курорт той най-вероятно ще се срещне след броени дни и със самия президент Путин, съобщи кремълският Първи тв канал. Помпео обяви, че „Русия е историческа държава, която два пъти влиза в конфликт със света за век” – фраза, чието значение остана обвито в мистерия и за историците, и за дипломатите. Както и при срещата с Лавров на Арктическия форум, той ще обсъди с ръководството на противника главно ситуацията във Венецуела. Стана ясно, че американски военни действия там няма да бъдат допуснати от Москва, въпреки заканите на Вашингтон. Другата главна тема ще бъде развитието на ситуацията в Украйна, както и свързаният проблем за Вашингтон с реализацията на Северен поток 2, по който и Германия, и Русия нямат намерение да спират работа и да отварят европейски пазар за американски втечнен газ.


Помпео обаче постави акцент като главна цел на визитата си в Сочи след дни върху контрола върху въоръжаването. Напомняме, че по-рано тази година САЩ излезе от договора с Русия за ракетите със среден и по-малък обсег. През лятото изтича 6-месечният срок по контракта за корекции в позициите. Вашингтон разчита на посредничеството на Путин Китай да спре да развива точно тези въоръжения.


Външното министерство в Пекин обаче побърза да го залее със студен душ, като каза, че двустранните уговорки никога няма да бъдат тристранни, т.е., че няма как да му се въздейства по темата.


Бившият шеф на ЦРУ получи неприятна изненада от Иран, който в отговор на американското оттегляне от ядрената сделка, което не бе подкрепено нито от ЕС, нито от Русия, даде да се разбере чрез официална позиция, че частично също ще преустанови действието на договора, сиреч ще възобнови своята ядрена програма. За осъществяването на връзка с Техеран САЩ също много се нуждаят от контактите на Кремъл с тамошното ръководство, които укрепнаха покрай конфликта в Сирия, в който двете държави заедно и успешно помагат на президента Асад.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв