Свързани новини

02.12.2013 15:16

Помогнете на болната от рак Веси и нейното полусляпо братче!

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уникалната и трагична съдба на девойката Веси, родена с тежко заболяване и останала сама да се грижи за болното си 4-годишно братче, трогна до сълзи зрителите на Нова телевизия и самата водещата Гала вчера сутринта. 19’ и slava.bg се присъединяват към призива на колегите да помогнем на двама млади хора да живеят и да се зарадват на света и живота, който досега е бил твърде жесток към тях. Да бъдем хора!


 „Била съм на 10 месеца, когато ми откриват рак на окото. Първоначално лекарите решили, че най-добрият вариант е премахването му“, каза Веси. Тя е претърпяла 14 операции. Но започват нови проблеми. Изкуственото око деформира лицето на момичето. Отварят й главата, моделират й нова скула.


Сега лекарите от лицево-челюстна хирургия казват, че са нужни поне още 4 операции за оформяне на лицето на Веси. „Ако не се направят операциите, следва притискане на черепа и от там – смърт“, казва с привидно спокойствие момичето.


За животоспасяващата операция са нужни 44 000 лева. Досега са събрани почти 14 000. Момичето ще бъде оперирано от известната българка д-р  Кръстинова, която работи в Париж, но е обещала да дойде специално в България, за да помогне на Веси.


„Майка ми почина преди 2 месеца и 11 дни от масиран инфаркт, разрив на сърцето. Не сме знаели, че ще се случи нещо такова. Тя беше само на 38 години. Беше здрава, само се оплакваше, че я стяга в сърдечната област. Отиде в Бърза помощ, те я пратиха обратно вкъщи”, казва Веси.


Тя споделя, че майка й отишла вечерта на 22 септември в Спешното в болницата в Костенец. Правят й кардиограма, която показвала опасност за инфаркт. Но я отпращат, предписвайки й само лекарства. През нощта състоянието на жената силно се влошило, а болката станала нетърпима. Семейството извикало линейка. „Последните думи, които чух от нея, бяха: „Водете ме да ми помогнат. Умирам!“.


След като Веси остава без майка, върху крехките й плещи пада отговорността за брат ? Тодор, който също има сериозен здравословен проблем.


„Малкото ми слънчице е само на 4 години и 9 месеца. Има проблем с едното око, има и сърдечен проблем. Трябва да му се направи операция – на клапата на сърчицето, за да може да работи. Освен това е и астматик“, разказва Веси.


„В момента съм сестра, приятел и родител. Обичам брат си до болка и вярвам, че мога да постигна всичко, стига да имам желанието“, твърдо казва тя.


„Искам да кажа на всички, които са изправени пред някаква трудност – нека бъдат силни. С воля всичко се постига!“, завърши изповедта си по Нова смелото момиче. Можете да му помогнете с есемес на дарителския номер 17777 или на следната банкова сметка:


Банка: ДСК


IBAN: BG89 STSA 9300 0019 9716 61


BIC: STSABGSF


Веселина Георгиева Георгиева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.