Моравецки заяви, че позицията на Полша по отношение на Русия в контекста на офанзивата в Украйна не се е променила

Свързани новини

25.03.2022 18:03

Полският премиер посочва 3 държави от ЕС, които няма да прекратят търговските си отношения с Русия

Видян 15567 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В петък полският министър-председател Матеуш Моравецки посочи три европейски държави, които се противопоставят на блокирането на търговските отношения с Русия и са действали като "спирачки" по отношение на по-нататъшни санкции в отговор на нейната офанзива в Украйна.




"Полша категорично подчерта необходимостта от ограничаване на търговията с въглеводороди. За съжаление, големите страни като Германия, но и малките като Австрия и Унгария, са по-сдържани. Те се въздържат от спиране на търговията с Русия тук и сега", заяви премиерът преди началото на преговорите на НАТО в Брюксел и добави, че се надява да ги убеди да споделят полската гледна точка.




Моравецки заяви, че позицията на Полша по отношение на Русия в контекста на офанзивата в Украйна не се е променила и че страната му ще настоява за незабавно налагане на допълнителни санкции.


 


 


"Тези, които посочват, че са необходими интензивни санкции тук и сега, са прави. Въздействието на санкциите в дългосрочен и средносрочен план очевидно е важно, но то не влияе на решенията на Русия спрямо Украйна тук и сега", каза той и добави, че е важно да се уеднакви подходът към Русия в рамките на ЕС и НАТО.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Strana 26.03.2022 13:51

    Дано тези управляващи които са готови да жертват народа си заради интересите на Байдан си получат заслуженото от историята… не на био-химичните лаборатории на англо-американците и манипулирането на народните маси...

  • 002 Anonimen 26.03.2022 07:21

    В ЕС сте големи идиоти и прости ръководителе,хвърляте всичко на гърба....за огатите все ще има,но за народите не мислите изобщо-тесногрди сте

  • 001 Anonimen 25.03.2022 23:23

    Живеем в най-корумпираната и бедна страна в ЕС! Унищожена е икономиката, производството, селското стопанство и 1/3 от населението ни. Откраднаха лагерите и бъдещето на децата ни, пенсиите на родителите ни, здравната ни система не работи. Ние гледаме от дивана. Няма справедливост и възмездие у нас. Управляват ни крадливи циркаджии и безродници.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей