09.03.2015 13:15

Половин България в снежен капан - обзор

Видян 1214 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Половин България все още е в снежен капан, а Тунджа при Елхово преля. Над 850 населени места са без ток. От днес Гълъбово и Батак са в бедствено положение. Бедствено остава и в областите Смолян и Кърджали, както и в общините Велинград, Лъки и Сърница, съобщи БиТиВи.


 Усложнена е обстановката и в Пазарджик, и Пловдив. Енергодружествата съобщават, че работят по отстраняването на повредите, но вероятно на места ще са им нужни дни за възстановяване на елзахранването. Не работят 36 далекопровода. В много населени места няма и вода. Наводнена е подстанция "Гълъбово".


 


Няма бедстващи или издирвани хора. От МВР съветват хората от най-засегнатите райони да не пътуват с автомобили, а туристите - да избягват лавиноопасни зони. Спасителните екипи се подготвят за топенето на снега, което може да предизвика и наводнения. 


 


Хората, които искат да се включват с помощ в бедстващите райони в страната, могат да го направят, като желаещите трябва да заявят това в областните щабове или при кмета.


В Рудозем вече не вали, но десетки селища са без ток от 19.30 часа в петък. Рудник „Рудозем” преустанови работата си, тъй като е наводнен. Не е ясно кога ще започне работа. Кметът на града Румен Пехливанов заяви, че проблемът с отоплението е жесток заради липсата на ток. Друго усложнение идва от многото паднали дървета, които затварят пътища – 7 населени места са откъснати. „Работи цялата техника, но не стига, тъй като в голямата си част е колесна, нямаме роторни снегорини, но се опитваме”, каза още кметът. Той допълни, че надеждите са до утре да има достатъчно количество хляб за бедстващите места.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец