Самият Петров приживе потвърждава в интервю, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петков.

Свързани новини

21.08.2023 15:20

Политици често ходели в манастира в Самоков, но сглобката не била от там

Видян 1057 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С реновирана църква и нова сграда, построена в последните 5 години със средства от дарения. Така изглежда Девическият манастир „Покров Богородичен“ в Самоков, за когото се заговори, че е мястото, в което е станала “сглобката” между ГЕРБ и Продължаваме промяната с дейното участие на убития на 16 август Алексей Петров.

Информацията се появи за пръв път в сайта Либерта. В текста се описва, че срещата била между Бойко Борисов и Кирил Петков. Към днешна дата източник от ПП твърди, че двигатели на сбирката в Самоковския манастир са били Алексей Петров и бащата на Кирил Петков – Татко Петко. Двамата се познават от времето на навлизането на бойните спортове в България през 80-те години на миналия век. Работят заедно за развитие на клубовете.

Самият Петров приживе потвърждава в интервю, че познава добре Петко Петков и Бойко Борисов, а се е виждал и с Кирил Петков.

Твърди се, че Алексей се уговорил с Петко, който довел сина си, а Борисов присъствал, поканен лично от Петров, припомнят от 24 часа.

Манастирът се намира на ул. Цар Борис 3 в центъра на стария град. В съседство са къщи, а улицата е тясна. Веднага прави впечатление, че камбанарията е обновена. Църквата е само на 4 метра навътре в двора. За да не се вреди на иконите, залата за свещи е отделена.

Дарения явно не липсват, макар и в случая скромни – служителките на касата за свещи подреждат дрехи. Сортират ги и коментират помежду си полученото. Нямат нищо против да разкажат историята на манастира. Но са категорични – никаква сглобка не е ставала в храма и Алексей Петров, Бойко Борисов, Кирил Петков и баща му Петко не са идвали заедно.

„Не, не е вярно“, казва игуменката и прави с пръст отривист жест на отрицание, запитана дали манастирът е бил домакин на срещата на високо ниво.

По сградите (едната нова) прави впечатление, че камери не липсват – те са 38 и покриват всяко кътче от светата обител. На улицата пред нея също са видими устройствата за заснемане.

„Такова нещо не е имало, поне не тук“, категоричен е мъжът, чиято къща е в съседство на манастира пред 24 часа. Докато цепи дърва със сина си, обяснява защо е толкова убеден. "Виждате улицата, дори да изпуснем как влизат хора, ще видим колите. Преди години Илия Павлов посещаваше храма. И всички разбирахме за минути. А тогава нямаше мобилни телефони и социални мрежи".

Най-близко живеещият до манастира самоковец посочва и друг случай за височайш гост – Лили Иванова. Навремето примата била близка с майка Херувима. Преди да се замонаши, някогашната игуменка завършила Шивашкия техникум в Костенец и правила рокли за Лили Иванова, която в онези времена изнасяла поне по 4 концерта годишно в града.

„Де да беше вярно, щяха да оправят пътя“, маха с ръка и поп Любчо на версията за високото политическо присъствие. Но докато е категоричен, че сглобка в манастира не е имало, казва, че редица политици са посещавали храма.

“Идвали са всичките, но не заедно. И Кирил Петков, и Бойко Борисов, и Корнелия Нинова”, изрежда отчето пред 24 часа. „Но тези неща се разбират веднага. Те самите си правят снимки, ние качваме във фейсбук страниците”, добавя поп Любчо.

Кметът Владимир Георгиев също не е чувал за подобна среща. Разбрал от медиите. А влиятелен бизнесмен, запознат с всичко, ставащо в Самоков, казва, че лъскави коли, каквито ползват от НСО, в града не е имало.

И Кирил Петков, и Бойко Борисов, имат охрана. И докато на Петков тя бе засилена едва наскоро, като бивш премиер той имаше шофьор от службата и през май, за когато се твърди, че е станала срещата за договаряне на властовата сглобка. “А и това е НСО – те имат авангард, който проучва всяко място, на което ще ходи охранявано лице. Подобна проверка нямаше да остане незабелязана”, смята бизнесменът.

“Не мисля, че е станало тук, поне не така, както се твърди. Подобни автомобили бият на очи, дори да са паркирани на различни места. А и точно тогава край Самоков избухна взривът, насочен към главния прокурор Иван Гешев. Така че градът бе във фокуса на вниманието и надали някой би го избрал за явка”, обяснява маститият търговец, за когото няма тайни в Самоков.

Снимка: Венета Николова

Източник: Пиринско днес



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец