Свързани новини

20.12.2013 10:08

Полицията внедри агенти под прикритие сред джебчийките в моловете

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията е внедрила свои хора под прикритие за борба с джебчийките, а охраната в моловете е засилена, предаде Блиц. Причината е, че по празниците търговските центрове са атакувани от цели талази ловки обирджии. Големите търговски центрове, пазарите и местата, на които се струпват много хора с много пари в тях са изключително привлекателни за крадците. Само за една вечер внедрените цивилни полицаи в моловете са успели да заловят две джебчийски групи, тръгнали на лов за чужди портфейли.


„Начело слагат бременна жена, дете. Блъскат се в теб, за да ти привлекат вниманието, а от другата - да ти вземат портфейла. Моментално откраднатото се предава на трети човек”, разказа пред Нова телевизия Младен Маринов, заместник директор в СДВР.


Джебчиите не изостават и са променили и усъвършенствали схемата си на работа. Вече са модерно облечени и говорят чужди езици. „Хората трябва да отвикнат от стереотипа как изглеждат джебчиите. Те влизат много бързо в крак с нещата, променили са се с оглед, че имат и европейски опит, по нищо не можете да ги различите от средния европейски гражданин. Говорят и чужди езици, даже на полицаите вече им е трудно да се ориентират дали говорят с българин или с чужденец”, обясни Маринов.


Така се оказва, че само жертвите на джебчийските набези не са променили грешните си навици и на практика улесняват крадците. „Хората са непредпазливи, държат си чантите далеч, не отговарят, когато се сбутат някъде хора”, обясниха от СДВР.


Освен вътре в моловете, полицията е осигурила свои хора и на улиците пред търговските центрове, където ни дебне друга опасност – катастрофи и хабене на нерви в търсене на място за паркиране.


Традиционно от Пътна полиция ще осигурят свои дежурни екипи, които да регулират движението около Коледа и Нова година по изходите и входовете на големите градове.


 



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци