Менда Стоянова на разпит

Свързани новини

03.02.2022 11:02

Полицията разпита МенТа Стоянова за парите в спалнята на Борисов и имат ли връзка с Божков

Видян 1495 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като националната полиция разпита бившия финансов министър Владислав Горанов по проверката за кюлчетата и пачките в чекмеджето на Бойко Борисов, днес за снемане на сведения в МВР се яви и бившата шефка на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.


 


Тя беше призована още в началото на януари заедно с Горанов. Тогава обаче обясни, че е с положителен тест за Ковид и не може да се яви.

Разпитите на Горанов и Стоянова са част от проверката, която МВР прави по сигнала на гражданско сдружение БОЕЦ. В сигнала се прави логическа връзка между снимките от спалнята на Борисов и изнесената през 2020 г. от Васил Божков информация, че години наред е бил изнудван и е платил 67 млн. лв. рекет, за да направят така, че лотарийният му бизнес да плаща по-ниски такси. Прокуратурата обяви, че е разпитвала Борисов, Горанов и Стоянова, но не стана ясно какво ги е питала и те какво са отговорили.


 


"Инструмент на пиар акциите ли сте? Винаги стоите, когато някой известен е повикан за справка!", с тези думи към репортерите, цитирани от bTV, Стоянова влезе в националната полиция в 11 ч.


 


Тя заяви, че не знае какъв е поводът да бъде търсена от полицията. "Поводът е Божков, така мисля", уточни Стоянова, като подчерта, че "Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен". След това тя уточни, че може би всички, цитирани в сигнала на БОЕЦ, са привикани.


 


Около час по-късно, на излизане от полицията, Стоянова коментира още, че по подобен сигнал вече е давала показания, само че в прокуратурата. "Абсолютна лъжа е, че съм внесла законодателни промени, които са облагодетелствали Божков", каза тя. Всъщност това е факт още на старта на НС през 2014 г. Тя препрати към Народното събрание, където се пазят всички законопроекти, предложения на депутатите, стенограмите от тяхното разглеждане и гласуване.


 


Стоянова каза, че е направила предложение за законова промяна, която да добави лотарията на Божков, пропусната в предходния текст на закона, за облагане с 20% върху залозите. текстът й обаче не е такъв. "Тази законодателна инициатива е в полза на бюджета, а не в полза на Божков или друг офлайн оператор", подчерта Стоянова.



Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион