Димитър Любенов

Свързани новини

10.10.2022 10:41

Полицейският ескорт на Димитър Любенов избягал на заден ход от катастрофата

Видян 925 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Патрулният автомобил, движил се успоредно с Поршето на Димитър Любенов в нощта на инцидента, е развил скорост от близо 100 км/ч, без пуснати сигнали светлини и при ограничение от 80 км/ч в този пътен участък на Околовръстния път. Това става ясно от проверка, възложена от Софийската градска прокуратура на дирекция Вътрешна сигурност в МВР. В резултат на нея бяха събрани данни от записи от камери на шосето, каза пред БТА говорителят на градската прокуратура Десислава Петрова.


Катастрофата стана на 25 септември на Околовръстния път на София. При инцидента загина един човек, а двама бяха ранени.


Петрова посочи, че колата на МВР се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е обвинен, патрулният автомобил спира и се връща на заден ход около един километър. Това се установява от GPS-a на колата на МВР, каза още Петрова.


По думите ѝ веднага след това същият патрулен автомобил се връща на мястото на катастрофата, но не по своя инициатива, а защото вече е подаден сигнал от свидетели на инцидента. Въпросният автомобил на МВР е бил засечен като най-близко намиращ се и затова е изпратен там. Петрова посочи, че малко по-късно и втора кола на МВР пристига на мястото на инцидента, но все още се изяснява присъствието на служителите на вътрешното ведомство.
От записи от различни камери преди инцидента се вижда как патрулният автомобил с полицейски служители се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил показва, че е имало спиране за около 3 минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение, каза още Десислава Петрова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева