Свързани новини

13.07.2009 14:43

Полицейски произвол в III РПУ

Видян 4282 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От полицейски произвол на служители от III РПУ се оплака читателят на 19` Иво Мирчев, който е описал цялата случка в личния си блог – mirchev.blog.bg. Мирчев твърди, че на 11 този месец при пътуването си с колата към софийския зоопарк след преминаването му на левия завой на бул."Ал.Стамболийски" и бул."Константин Величков" е бил спрян от полицаи, които го обвинили, че е преминал на червено. След като разбират, че Иво Мирчев работи като данъчен му казват - "Хайде изчезвай!". Недоумявайки от арогатния поведенчески стил на униформените им правя забележка да не общуват с мен на "ти" и питам за имената им и записвам междувременно номерата на полицейския автомобил. Това явно не им се понрави и единият сержант измърмори: "Е, пропиля си късмета, ще пишем акт! Дай си документите!", разказва Мирчев. Подавам още по-недоумяващ документите и се обаждам веднага на 112, за да проверят патрула. Оттам ми дават телефона на дежурния на III РПУ в София, който пък не бе на мястото си и отговори, чак след като успяха да се свържат с него по радиостанцията. Имало ироничните подмятания от страна на униформените, твърди Мирчев.


Пристигна втори патрул, на който разказах всичко, а те само вдигаха рамене... "Подпишете акта и после можете да обжалвате", посочва потърпевшият.


Говорителят на КАТ Любка Маринова коментира случая с думите, че при тях не е постъпвала жалба. „Всеки има право да обжалва акта си в тридневен срок, след което ние вече можем да направим проверка и да коментираме случая“, допълни още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да