Четирима маскирани полицаи са пребили 19-годишно момиче в градинката на столичния храм Св. Седмочисленици

Свързани новини

20.11.2023 16:41

Полицай от протеста е държал 19-годишно момиче за косата, докато друг го удрял в корема: Адвокат

Видян 5188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четирима маскирани полицаи са пребили 19-годишно момиче в градинката на столичния храм Св. Седмочисленици в четвъртък по време на протестите срещу ръководството на Българския футболен съюз. Момичето е било повалено на земята, след което един от униформените го е държал за косата, докато друг го удря в корема. Това разказа пред бТВ адвокат Полина Велчева, която защитава в съда задържани и обвиняеми след протестите.


„Когато тя е отведена в Първо районно управление, един от полицаите ѝ казва, че още ще я бие и ще я качи на четвъртия етаж и ще я смачка, като използвал и много нецензурни думи. Ще искаме камерите от районното, защото той сам си е признал“, обясни още адвокат Велчева.


Тя каза, че до момента са минали шест дела, по които са били отменени съставени актове на момчета. Голяма част от задържаните били с наложени наказания по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. В същото време обаче протестът беше разрешен и се проведе извън националния стадион, на който при затворени врати се играеше мачът между България и Унгария.


„По тези дела съдът прие, че ако има данни за извършените действия, за които се твърди, е следвало да бъдат по Указа за дребно хулиганство или да се повдигне обвинение по Наказателния кодекс, но не и по този закон“, подчерта Велчева.


Тя разказа, че е била като гражданин на протеста и е видяла там много семейства, дори и майки с деца. Имало хвърлени няколко пиратки и факли, но не станало ясно какво непосредствено е предизвикало включването на водно оръдие и щурма на полицията срещу протестиращите.


Велчева коментира и заснетата на видео случка от ул. Иван Вазов, където полицаи от двете страни са обградили група от 30-40 души, започват да бият с палки по щитовете си и да заповядват на всички да легнат на земята. Един от попадналите в тази ситуация се свързал с адвокатката и разказал, че не е футболен фен и всички граждани около него не били с качулки и лицата им се виждали. Всички легнали на земята, а полицаите започнали да ги бият, докато лежат един върху друг. След това им проверили личните карти и ги пуснали.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей