Обиск в Пловдив

Свързани новини

08.05.2023 09:16

Полицаи обискираха на голо 400 души в пловдивски клуб

Видян 6985 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обиски на голо, унижения, затваряне за часове. Това са преживели близо 400 души и персоналът на пловдивски нощен клуб на Гергьовден. Стотици пловдивчани, които са били в заведението, за да се забавляват, са станали жертва на нечуван полицейски произвол. Напомняме, че МВР и министърът му от Пловдив са функция на президентски съветник от Пловдив, а полицията в града често прави сериозни нарушения. От министър Демерджиев и главния му секретар, също от Пловдив, няма коментар, а иначе са тъй разговорили.


Акцията е стартирала в 1:30 часа , когато пред клуба спират пет полицейски буса, от които слизат близо 50 униформени. Част от тях са с маски, а някои с бронежилетки. Начело на операцията е началникът на отдел Наркотици в ОД МВР Тодор Гарджев. Полицаите нареждат на диджея да спре музиката и да светне лампите. Предупреждават персонала, че партито е приключило и започват да проверяват личните документи както на персонала, така и на клиентите. Междувременно входовете на заведението са блокирани и никой не може нито да влезе нито да излезе.


„Заявиха ни, че който иска да си тръгне, трябва да мине през физически обиск и няма да пуснат никого без него. След това направиха три пункта в помещения, в които нямаше камери и всички клиенти трябваше да се наредят на опашка, за да бъдат проверени. Възмущението на хората беше огромно”, разказа управителят на клуба Радослав Чилингиров.


Издевателствата не спират до тук. В помещенията, в които няма видеонаблюдение, клиентите са принудени да се съблекат голи, за да бъдат претърсени. Част от хората, с които разговарят от пловдивската медия, заявяват, че са били накарани да се съблекат и да клякат по няколко пъти. Всеки от обискираните е разписал протокол, че у него не са намерени вещи и предмети, забранени от закона и че няма възражение. С въпросните протоколи клиентите са били освобождавани от дискотеката.


„През последните месеци полицията влиза на проверки по няколко пъти в месеца. До този момент обаче не си бяха позволявали подобно отношение към клиентите. Аз съм повече от 20 години в този бизнес и досега не съм чувал за подобни акции.


Това мина всякакви граници. Не мисля, че става дума за рутинна операция за наркотици, а за целенасочена атака срещу нашия бизнес. Смятам, че резултатът, който се търси е да бъдат прогонени клиентите ни”, каза един от собствениците на клуба Деян Найденов.


Директорът на пловдивската полиция ст. комисар Васил Костадинов каза, че акцията е била законна.


„Публична тайна е, че в такива нощни заведения се употребяват и разпространяват наркотични вещества. Затова начинът и подходът на проверки в тези заведения е различен от ежедневната дейност на полицията. В зависимост от капацитета на заведението, се предприемат различни практики”, обясни Костадинов.
Потърпевшите смятат да подадат жалба в прокуратурата.


Кирил Пламенов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.05.2023 19:39

    А в ануса и вагините бръкнали ли са? Щот и там може да се намери материал.

  • 001 Anonimen 09.05.2023 19:39

    А в ануса и вагините бръкнали ли са? Щот и там може да се намери материал.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

лъв