14.06.2022 10:06

Поляците вече са готови за война с Русия

Видян 2419 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полша има готовност да отвърне на евентуална руска инвазия, предупреди премиерът на страната Матеуш Моравецки.


"Ако Русия някога помисли да нападне Полша, то Русия трябва да знае и Кремъл трябва да знае, че в Полша има 40 милиона поляци, които са готови да вземат оръжие в ръка, за да защитават своята родина", каза полският министър-председател. Той говори по време на откриване на стрелбище в град Мишков. Правителството смята да подпомогне за построяването на общо 380 такива нови стрелбища и ще облекчи законово достъпа на поляците до оръжия.


Моравецки съобщи също, че от началото на военната офанзива на Русия в Украйна, се се наблюдава рязко засилване на интереса към стрелбищата в Полша. Той даде да се разбере, че страната му ще увеличи числеността на своята армия и ще инвестира в нови оръжейни системи.


Премиерът подчерта, че Полша е била "под руския ботуш" в продължение на векове. "Ние не искаме да се връщаме към тази липса на свобода. Отхвърляме техния колониализъм и империализъм", каза още Моравецки, цитиран от БТА.


 


ПРИЗИВ


Междувременно полският президент Анджей Дуда заяви, че страната му спешно се нуждае от попълване на запасите от военно оборудване, тъй като големи количества са предоставени на Украйна. Той дори помоли съюзниците в НАТО за помощ.


Според Дуда общата стойност на прехвърлените оръжия възлиза на 1,7 млрд. долара - основно танкове, бойни машини, артилерийски установки, както и безпилотни самолети, стотици хиляди боеприпаси, резервни части и друго оборудване.


Президентът призна, че са нужни месеци и дори години, за да се набави ново оборудване и оръжия, които в момента се произвеждали.


"От друга страна ние се нуждаем от бързо попълване на запасите. Затова молим всички наши съюзници да ни предоставят оръжия, не непременно нови. Предадохме употребявано оборудване и сме готови да приемем употребявано оборудване", посочи Дуда, цитиран от БГНЕС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Анджей Дуда 14.06.2022 10:13

    Поляците вече са готови за война с Русия, като внесли 1 000 000 ковчега от Сатанинските Античовешки Щати !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак