"България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", похвали се  още Димитров.

Свързани новини

07.11.2022 09:52

Покриват хотелите на украинците до 15-и

Видян 1437 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинските бежанци трябва да решат до 15 ноември дали да отидат в държавни бази”, заяви пред БНТ министърът на туризма Илин Димитров. “Това са държавните хотели на ведомствата, там, където почиват всички български държавни служители и семействата им”, подчерта той.


"Държавата поема ангажимент да плати на хотелиерите престоя на бежанците до 15 ноември. Оттам-нататък хората могат да останат, ако решат да си плащат или ако хотелиерите решат да плащат разноските", каза още Димитров.


"Ние ги местим от едни хотели в други. Да, има различни категории, някои не са пригодени за зимата, в момента ги пригодяваме - слагаме печки и климатици където трябва, но условията са повече от добри. Дадохме срок от 15 дни, за да не е шоково и да могат бежанците да решат дали искат да се преместят. В базите има интернет, топла вода, отопление", увери министърът.


"България се грижи най-добре от целия ЕС за своите бежанци - платили сме най-много средства и от ден първи те са настанени в хотели. Това е невероятен имидж пред Европа - солидарност и съпричастност, но просто финансите ни свършиха", похвали се  още Димитров.


По данни на МФ държавата е отделила около 520 млн. лв. за бежанците, като конкретно министерството на туризма е платило 186 млн. лв. Димитров посочи, че тази сума ще нарасне до 220 млн. лв., като 95% от парите са от еврофондове. Напомняме обаче, че голяма част от хотелиерите още очакват парите си от април.

Наталия Каменова



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нагли и опасни нашественици 07.11.2022 12:03

    Защо украинците непрекъснато протестират и създават безредици за безплатния си туризъм? Кой е обещавал безплатни туристически пътешествия в луксозни хотели в най-бедната европейска държава и защо българските държавници неглижират собствения си народ за сметка нъ чуждия украински такъв? Депутатите ни за българите ли работят, управляващите за българите ли се грижат и украинците ли им плащат заплатите? Тези нагли и нахални украинци са си въобразили, че и тук могат да спретнат майдан, ама започват да настъпват мотиката...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...